Juventus neemt in Schotland royaal afstand van Celtic

Celtic heeft op eigen veld een lesje gekregen van Juventus (0-3). Dankzij Claudio Marchisio (foto) kan de Turijnse formatie een voorschot nemen op de volgende ronde in de Champions League.

Al in de derde minuut ging het mis bij Celtic. Efe Ambrose, koud terug in Schotland na zijn succesvolle jacht op de Afrika Cup, verkeek zich op een diepe bal. Onder druk van Alessandro Matri ging ook doelman Fraser Forster in de fout. Kelvin Wilson kon op de doellijn de 0-1 niet meer voorkomen. Voor zover er twijfel was over of de bal de lijn wel was gepasseerd, Claudio Marchisio nam al die onzekerheid weg uit de rebound.

Het bleek een uiterst kostbaar misverstand. Enthousiasme kon Celtic allerminst ontzegd worden, maar de Schotse aanvalsdrang ontbeerde de creativiteit om de Italiaanse defensie echt te kunnen verontrusten. Kris Commons miste daarbij de meeste kansen.

De statistieken wezen al op een onmogelijk opgave. Waar Celtic alle tien de wedstrijden verloor waarin het na 45 minuten achterstond, daar won Juventus juist alle 44 keer dat het met een voorsprong ging rusten.

De cijfers bleken een voorspellende waarde te hebben. Celtic probeerde alles om zich terug te vechten in de wedstrijd, maar werd door Juventus op zijn plaats gezet. Terwijl de Schotten te hoop liepen op het Italiaanse doel, sloeg Marchisio aan de andere kant toe.

De middenvelder profiteerde dankbaar van het voorbereidende werk van Matri, om zes minuten later aan de basis te staan van de 0-3. Mirko Vucinic maakte de return een formaliteit.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.