'Juventus moet Klaas-Jan Huntelaar kopen'

Met de aanstelling van Claudio Ranieri als nieuwe trainer is Juventus klaar om nieuwe spelers aan te trekken voor het komende seizoen in de Serie A. Onder anderen Klaas-Jan Huntelaar wordt in de Italiaanse media genoemd als kandidaat en de Ajax-spits is bij de lezers van La Gazzetta dello Sport zelfs favoriet.

'Juventus moet Klaas-Jan Huntelaar kopen'

Net als te doen gebruikelijk op VI.nl houdt ook de Italiaanse sportkrant geregeld een poll op de eigen website. Dit keer luidde de vraag: 'Welke speler moet Juventus aantrekken?' Een kwart van de ruim 28 duizend deelnemers vinkte het vakje van Huntelaar aan. Alleen de optie 'Geen van deze namen' scoorde beter met een derde van de stemmen.

Hoewel Huntelaar onder de lezers uitstekend scoort als potentiële aankoop, is hij volgens La Gazzetta dello Sport niet de voornaamste kandidaat om de aanval van Juventus te versterken. De spits van Ajax geldt slechts als alternatief in het geval de komst van Vincenzo Iaquinta van Udinese niet doorgaat. Ranieri zou van de clubleiding al het fiat hebben de Italiaanse international in te lijven.

Andere gegadigden om komend seizoen voor de Bianconeri uit te komen zijn naar verluidt middenvelder Mohammed Sissoko (Liverpool) en de verdedigers Cris (Olympique Lyon) en Gabriel Milito (Real Zaragoza). Eerder legde De Oude Dame al Zdenek Grygera (Ajax) en Hasan Salihamidzic (Bayern München) vast.

Directeur Jean Claude Blanc maakte overigens bekend dat Juve de komende week met spits David Trezeguet onderhandelt om zijn tot medio 2008 lopende contract te verlengen.

Bekijk hier al onze video's