Juventus met krappe winst richting Champions League-finale

Reacties

Juventus heeft het kampioensjaar met winst afgesloten. Op bezoek bij een taai Bologna kwam de finalist van de Champions League pas in de vierde minuut van de blessuretijd langszij: 1-2 . Juventus kroonde zich in de vorige speelronde al tot kampioen van Italië, de afgelopen zes seizoenen was De Oude Dame de beste van de Serie A.

Juventus met krappe winst richting Champions League-finale

Bologna - Juventus 1-2
Massimiliano Allegri stelde een kampioenswaardige basisopstelling samen voor het laatste competitieduel van dit seizoen, maar liet enkele basiskrachten op de bank met het oog op de Champions League-finale van volgende week. Zo debuteerde Emil Audero onder de lat, waardoor Gianluigi Buffon op de bank zat. Hij kreeg gezelschap van onder anderen Leonardo Bonucci, Miralem Pjanic en Mario Mandzukic.

Zonder enkele sterkhouders had de kampioen van Italië het niet makkelijk tegen Bologna. De ploeg speelde nergens meer voor, maar wilde voor eigen publiek het seizoen goed afsluiten. Saphir Taïder droeg hier zeker aan bij. Kort na rust krulde hij een bal van buiten de zestien op mooie wijze in de rechterkruising. Allegri greep in, bracht Pjanic en Mandzukic, maar het was een andere sterspeler die gelijkmaakte. Na een inzet van Gonzalo Higuaín benutte Paulo Dybala de rebound: 1-1. De jonge Argentijn maakte zijn eerste uitdoelpunt sinds oktober.

In de slotfase werd het zeventienjarige toptalent Moise Kean nog ingebracht voor doelpuntenmaker Dybala, waarna Bologna en Juventus nog vol voor de winst gingen. Het was uitgerekend het ingevallen talent dat het verschil maakte in de slotfase. Met een knappe kopbal maakte hij zijn eerste doelpunt in de hoofdmacht van Juventus. Ook is Kean nu de eerste speler geboren in het jaar 2000 die scoort in één van de vier grootste competities van Europa. De ploeg kan zich nu richten op de finale van de Champions League. Op zaterdag 3 juni is Real Madrid de tegenstander in Cardiff. Juventus won het miljardenbal in 1996 voor het laatst, toentertijd werd Ajax verslagen in de finale.

Atalanta Bergamo - Chievo Verona 1-0
Zowel Atalanta als Chievo wist voorafgaande aan dit laatste duel van het seizoen al waar het aan toe was. De club van Hans Hateboer, die de hele wedstrijd op de bank bleef, is al zeker van deelname aan de Europa League volgend seizoen, terwijl Chievo zich al verzekerde van lijfsbehoud. Bij de uitploeg kreeg Jonathan De Guzman een basisplaats, hij zag Atalanta kort na rust het verschil maken. Alejandro Gómez rondde beheerst af na een mooie steekpass van Bryan Cristante.

Na de openingstreffer van Atalanta werd De Guzman naar de kant gehaald, waardoor zijn avontuur bij Chievo voorbij is. De voormalige speler van Feyenoord staat nog tot de volgende zomer onder contract bij Napoli, alhoewel Chievo de veertienvoudig international definitief kan inlijven. Na de openingstreffer van Gómez werd er niet meer gescoord, waardoor Atalanta in ieder geval voor één dag de nummer vier van Italië is. Lazio kan zondag tegen Crotone de vierde plek weer overnemen. Zowel de nummer vier als vijf van de Serie A gaat de groepsfase van de Europa League in.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.