Juventus laat kans liggen om naast AC Milan te komen

Juventus heeft in de strijd om de Italiaanse landstitel dure punten laten liggen. De ploeg van trainer Antonio Conte (foto) kwam op bezoek bij middenmoter Bologna niet verder dan een gelijkspel: 1-1.

De lepe spits Marco Di Vaio zette de thuisploeg, ondanks een overwicht van De Oude Dame in de openingsfase, na een kwartier op voorsprong met een bekeken balletje. Juventus, waar Eljero Elia negentig minuten lang op de bank zat, wist zich lange tijd geen raad met de situatie.

In de tweede helft schakelden de bezoekers een tandje bij, maar pas na een uur zorgde Mirko Vucinic op aangeven van Andrea Pirlo met zijn vierde seizoenstreffer voor de gelijkmaker. Juve zette daarna nog wel aan, maar slaagde er niet meer in een tweede doelpunt te forceren.

In de slotfase golfde het spel op en neer en gebeurde nog van alles. Een opgewonden Conte werd naar de tribune gestuurd vanwege commentaar op de arbitrage en Leonardo Bonucci kon met twee gele kaarten eveneens voortijdig vertrekken. Het bleef bij 1-1.

Juventus bleef weliswaar zonder nederlaag in de Serie A, maar schreef wel het dertiende gelijke spel bij. De ploeg liep slechts een puntje in op AC Milan, dat met 54 punten aan kop gaat in de Serie A. Juve heeft twee punten minder.

Overige uitslagen:Parma - Fiorentina 2-2Cesena - Catania 0-0 Foto: VI Images