Juventus kampioen na minieme overwinning op Palermo

Juventus is voor de 29ste keer kampioen van Italië geworden. In Turijn was een 1-0 overwinning op Palermo genoeg voor de Scudetto. Arturo Vidal (foto) bewees opnieuw zijn waarde; de Chileense middenvelder werd matchwinner door het enige doelpunt van de middag te maken: 1-0.

Pescara is gedegradeerd uit de Serie A na een 4-1 nederlaag tegen Genoa. De hekkensluiter staat door het verlies dertien punten achter op de veilige zeventiende plaats, wat in de komende drie wedstrijden niet meer rechtgezet kan worden. Pescara won dit seizoen zes wedstrijden en stapte 25 keer met een nederlaag van het veld.

Juventus - Palermo 1-0Met het winnende doelpunt tegen Palermo is Vidal, nota bene controlerende middenvelder, clubtopscorer van De Oude Dame. Dat een overwinning van Juventus het kampioenschap betekende, viel niet terug te zien aan het spel.

De ploeg van trainer Antonio Conte domineerde niet en kwam pas na een uur op voorsprong. Vidal mocht aantreden vanaf elf meter en was voor de tiende keer dit seizoen trefzeker. Na de openingstreffer bleef het tempo van de wedstrijd hoog, alhoewel de grote kansen uitbleven.

Dat maakte voor Juventus niet veel uit, aangezien Palermo redelijk fantasieloos speelde. Juve bleef druk zetten, naar voren voetballen, maar de verlossende treffer bleef uit. Ook Pirlo lukte het niet de score te verdubbelen; zijn schot raakte de lat.

Een grote tegenvaller voor Juventus kwam in de 83ste minuut, toen jongeling Paul Pogba met een rode kaart van het veld werd gestuurd na vermeend spugen in het gezicht van Salvatore Aronica.

Lazio - Bologna 6-0Lazio heeft zondagmiddag voor het eerst sinds 30 maart weer eens een zege geboekt. De ploeg mag aanvaller Miroslav Klose daarvoor dankbaar zijn, omdat hij met vijf (!) doelpunten een groot aandeel had in de 6-0 overwinning.

Nog vóór rust had Klose een hattrick voltooid, alhoewel de 2-0 van Anderson Hernanes een perfecte (drie goals achter elkaar in één helft) enigszins verstoorde. Na de rust ging de Duitser rustig door met scoren en was hij vijf minuten na de hervatting weer trefzeker.

In de 61ste minuut liet de aanvaller zijn vijfde doelpunt van de middag aantekenen, iets wat sinds het seizoen 1985/86 - toen Roberto Pruzzo vijf keer scoorde voor AS Roma - niet meer in de Serie A was voorgekomen. Door de zege bezet Lazio de zevende plaats.

Udinese - Sampdoria 3-1Udinese heeft voor de vijfde keer op rij een overwinning geboekt. De thuiswedstrijd tegen Sampdoria werd met 3-1 gewonnen. Antonio Di Natale groeide uit tot man van de wedstrijd door twee doelpunten te laten aantekenen.

Sampdoria kwam vroeg in de wedstrijd goed weg, toen voormalig AZ-keeper Sergio Romero een voorzet uit zijn handen liet glippen. Di Natale was echter niet alert genoeg en profiteerde daardoor niet.

Na een klein half uur was het wel raak voor de Italiaan. Uit de draai was hij trefzeker door de bal in de lange hoek te plaatsen: 1-0. Vier minuten later stond het alweer gelijk, toen Eder Martins de stand tegen de verhoudingen gelijk trok.

In de tweede helft bleek Udinese het sterkere team. Vijf minuten na de hervatting zette Di Natale Udinese opnieuw op voorsprong, Luis Muriel stelde de zege in de 88ste minuut veilig door de 3-1 voor zijn rekening te nemen.

Udinese blijft ondanks de overwinning wel op de zesde positie van de Serie A. Sampdoria bezet de vijftiende positie.

AC Milan - Torino 1-0AC Milan heeft ternauwernood een blamage voorkomen door in de slotfase de wedstrijd tegen Torino te beslissen. Mario Balotelli maakte het enige doelpunt van de wedstrijd: 1-0.

De Rossoneri konden optimaal profiteren van het verlies van Fiorentina tegen AS Roma zaterdag (1-0) en hebben dat dan ook gedaan. Daardoor komen de Milanezen op vier punten voorsprong van de ploeg uit Florence, die vierde staat.

Overige uitslagenCatania - Siena 3-0Genoa - Pescara 4-1Parma - Atalanta Bergamo 2-0

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.