Juventus heeft titel binnen handbereik na zege op Lazio

Reacties

Juventus wordt binnenkort voor de vierde keer op rij kampioen van Italië. Dat kan na de 2-0 zege op naaste achtervolger Lazio niet meer mis.

Juventus heeft titel binnen handbereik na zege op Lazio

Lazio kon in Turijn niet beschikken over de geblesseerde Stefan de Vrij. Dat was al een slecht voorteken voor de Biancocelesti, die dit seizoen alle duels verloren waarin de Nederlander niet meedeed. Ook in Turijn bleek weer dat De Vrij een sterkhouder én talisman is voor Lazio, waar Edson Braafheid wel in de basis begon.

Juventus hoefde niet diep te gaan om af te rekenen met de nummer twee van de Serie A. Carlos Tévez opende in de zeventiende minuut de score met zijn achttiende doelpunt van het seizoen. Negen minuten later maakte verdediger Leonardo Bonucci de 2-0 na een tientallen meters lange rush.

Na rust kwam de zege geen moment in gevaar, waardoor Juventus met het oog op het Champions League-duel met AS Monaco van dinsdag al wat gas terug kon nemen. Daardoor kreeg Lazio een overwicht, maar dat zette de club niet om in doelpunten. mede door een rode kaart voor Danilo Cataldi vlak voor tijd. Met nog zeven duels te spelen staat De Oude Dame nu vijftien punten voor op Lazio. De 32ste Scudetto van Juventus is daardoor nog slechts een kwestie van tijd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.