Juventus heeft opnieuw geen medelijden met Lazio

Juventus heeft ook de tweede zege van het seizoen binnen. In eigen huis werd Lazio, net zoals in de strijd om de Italiaanse Supercup, weggevaagd (4-1).

Al na twee minuten werd doelman Gianluigi Buffon flink getest door de bezoekers. Antonio Candreva schoot hard in, maar de routinier pareerde de poging uitstekend. Daarna eiste Arturo Vidal (foto) de aandacht op. De middenvelder speelde een geweldige eerste helft en luisterde deze op met twee knappe treffers.

Na een kwartier zorgde de Chileen voor de openingstreffer na een uitstekende steekbal van Paul Pogba. Tien minuten later was Vidal opnieuw trefzeker. Na een diepe bal van verdediger Leonardo Bonucci nam hij de bal direct goed aan en verschalkte hij Federico Marchetti.

Twee minuten later kwam Lazio echter terug toen Miroslav Klose uit een rebound voor 2-1 zorgde. Direct na rust werd de marge echter weer vergroot door Juventus. Nu was het Mirko Vucinic die succesvol was op aangeven van Bonucci. De wedstrijd was helemaal gespeeld toen Hernanes wegens een domme handsbal zijn tweede gele kaart van de wedstrijd kreeg.

Juventus ging vervolgens op zoek naar nog meer treffers. Carlos Tévez was na een schitterende aanval nog dichtbij, maar zijn schot spatte uiteen op de lat. Tien minuten voor tijd was het voor de Argentijn toch raak; het betekende zijn tweede goal in de Serie A.

Twee weken geleden speelden Juventus en Lazio al tegen elkaar om de Italiaanse Supercup; toen was de formatie uit Turijn ook te sterk voor de Romeinen (4-0). Juventus heeft met zes punten uit twee duels nog altijd de maximale score, Lazio heeft drie punten.