Juventus grijpt in en haalt Hernanes weg bij Inter

Reacties

Juventus is in de zoektocht naar versterkingen uitgekomen bij Internazionale-middenvelder Hernanes. De Braziliaan moet ervoor zorgen dat de regerend landskampioen de nodige zeges gaat boeken na de belabberde seizoensstart. De Oude Dame staat na twee speelronden in de Serie A nog op nul punten.

Juventus grijpt in en haalt Hernanes weg bij Inter

Hernanes staat sinds begin 2014 onder contract in Milaan. Toen haalde Inter hem weg bij Lazio, waar hij sinds 2010 onder contract stond. Onder hoofdcoach Roberto Mancini kon hij dit seizoen nog op weinig speelminuten rekenen. In de gewonnen competitiewedstrijden tegen Atalanta Bergamo (1-0) en Carpi (2-1) bleef zijn inbreng beperkt tot invalbeurten.

De Braziliaanse - offensief ingestelde - middenvelder, die in Turijn een driejarig contract ondertekende, moet trainer Massimiliano Allegri bij Juventus wat meer keuzes geven op het middenveld. De regerend landskampioen zag met Andrea Pirlo (New York City FC) en Arturo Vidal (Bayern München) twee belangrijke schakels uit de middelste linie vertrekken.

Verzwakt middenveld
Nu Claudio Marchisio en de deze zomer van Real Madrid overgekomen Sami Khedira geblesseerd zijn, blijkt dat de club uit Turijn niet al te dik in de goede middenvelders zit. Dat kwam met name in het competitieduel met AS Roma (2-1) pijnlijk aan het licht. In die wedstrijd moesten Paul Pogba, Simone Padoin en Stefano Sturaro het op alle fronten afleggen tegen de Romeinse drie-eenheid Radja Nainggolan, Miralem Pjanic en Seydou Keita.

Eerder op de dag verzekerde Juventus zich al van de diensten van Mario Lemina. De 21-jarige middenvelder komt op huurbasis over van Olympique Marseille en mag hopen op een langer verblijf in Italië. Zijn club voor het komende seizoen heeft namelijk een optie tot koop bedongen. Middenvelder Mauricio Isla en verdediger Paolo De Ceglie bewandellen de omgekeerde weg. Beiden worden verhuurd aan Olympique Marseille. De Fransen lieten bij de onderhandelingen over de komst van De Ceglie in het huurcontract opnemen dat zij de linksback na één seizoen definitief over kunnen nemen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.