Juventus geeft zege uit handen, Roma morst punten

AS Roma bleef, mede door drie treffers van Cristiano Lucarelli, steken op een 3-3 gelijkspel uit bij Livorno en laat daardoor een kans liggen om het gat met Internazionale, dat vrijdag onderuit ging bij Catania, te dichten. Juventus gaf een 3-0 voorsprong tegen hekkensluiter Siena uit handen.

Livorno-AS Roma 3-3AS Roma heeft een uitgelezen kans laten liggen om het gat met Internazionale tot vier punten te dichten. Luca Toni keerde terug bij de Romeinen na een blessure, maar ook een treffer van de spits kon niet voorkomen dat Livorno een gelijkspel uit het vuur sleepte. Grote man bij de thuisploeg was Cristiano Lucarelli die voor alle treffers van zijn ploeg zorgde.

De wedstrijd begon direct al spectaculair, Lucarelli maakte na negen minuten al zijn eerste. AS Roma kwam al snel op gelijke hoogte. Toni controleerde, Rodrigo Taddei legde klaar met de hak en Simone Perrotta scoorde. Toni bracht na negentien minuten zijn ploeg op voorsprong al stond de aanvaller in buitenspelpositie toen hij scoorde.

Lucarelli bracht de ploegen weer in evenwicht, maar Roma nam direct daarna weer het initiatief door de 3-2 te maken via David Pizarro. Er waren op dat moment slechts 27 minuten gespeeld. Pizarro kreeg de kans om de wedstrijd voor rust te beslissen, maar de Chileen miste een strafschop.

Dat deed Lucarelli in de 71ste minuut niet zodat de boeiende wedstrijd in een 3-3 gelijkspel eindigde.

Udinese-Palermo 3-2Het verrassend goed presterende Palermo liep tegen het in lage regionen verkerende Udinese tegen een nederlaag aan. Antonio Floro Flores scoorde twee keer namens de thuisploeg. Tussen zijn treffers door Fábio Simplício namens Palermo wat terug. Kwadwo Asamoah leek Udinese in veilige haven te brengen, maar in de slotfase Palermo via Edison Cavani nog aansluiting. De gelijkmaker zat er echter niet meer in.

Juventus-Siena 3-3Juventus kende een droomstart tegen hekkensluiter Siena. Na tien minuten had de ploeg al een 3-0 voorsprong te pakken. Alessandro Del Piero had twee goals gemaakt en Antonio Candreva, met een pegel van twintig meter, tekende voor de derde voor Juventus.

Siena hervond zichzelf na een kwartier. Massimo Maccarone strafte een fout van Zdenek Grygera af. Direct na rust kwam Siena op 3-2 via Abdelkader Ghezzal. Een kwartier voor tijd maakte de Algerijn zijn tweede uit een strafschop nadat Grygera onhandig Maccarone had neergelegd. Hij maakte daarmee de perfecte comeback van zijn ploeg Siena compleet.