Juventus geeft ook zonder De Ligt niets weg behalve knuffels voor Quagliarella

Reacties

Juventus blijft in het spoor van AC Milan en Internazionale. Sampdoria was zaterdag niet opgewassen tegen de Turijnse dadendrang.

Juventus geeft ook zonder De Ligt niets weg behalve knuffels voor Quagliarella
© Pro Shots
Sampdoria
Sampdoria
0 - 2
Juventus
Juventus

Fabio Quagliarella kreeg voor de wedstrijd al de nodige knuffels van zijn oude teamgenoten bij Juventus. Dat gebeurde ongetwijfeld ook met het oog op zijn 38ste verjaardag van zondag. De spits van Sampdoria zelf waakte ervoor te lang stil te staan bij de aankomende heugelijke dag. 'Ik heb geleerd om niet te vroeg mijn verjaardag te vieren. Elke keer kom ik dichter bij het einde van mijn carrière. Ik hoop dat mijn teamgenoten mij een fantastisch cadeau gaan geven met een zege.'

Een cadeau van De Oude Dame zat er niet in voor Quagliarella, die in verband werd gebracht met een terugkeer naar Juventus. In de eerste helft moest hij de plaats in de schijnwerpers laten aan Federico Chiesa. De aanvaller brak in de twintigste minuut de ban na voorbereidend werk van Cristiano Ronaldo en Álvara Morata.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Chiesa voerde met zijn openingstreffer tegen Sampdoria zijn Juventus-totaal op tot vijf goals, waarvan hij er vier heeft gemaakt in januari. In de eerste maand van het jaar is hij sowieso vaak trefzeker. Van zijn 31 Serie A-goals vielen er negen in januari (29%).

Quagliarella was kort na rust dicht bij de gelijkmaker. Chiellini voorkwam met een goede sliding dat keeper Wojciech Szczesny in actie moest komen. De Juventus-goalie werd kort daarna wel op de proef gesteld door de Samp-spits. Een hoofdrol was Quagliarella op de drempel van zijn 38ste verjaardag niet gegeven. In de 68ste minuut maakte hij plaats voor Gaston Ramírez.

Ook met het verse bloed was Sampdoria niet bij machte Juventus van de zege af te houden en Quagliarella zo alvast een fraai presentje te geven. In de blessuretijd maakte invaller Aaron Ramsey het karwei af. De thuisploeg blijft door de nederlaag veroordeeld tot de middenmoot. Juventus, waar Matthijs de Ligt op de bank bleef, wipte over AS Roma naar de derde plaats.

Serie A

Stand Serie A 2020/2021

Italië

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Internazionale
38
28
7
3
89-35
+54
91
2
AC Milan
38
24
7
7
74-41
+33
79
3
Atalanta Bergamo
38
23
9
6
90-47
+43
78
4
Juventus
38
23
9
6
77-38
+39
78
5
Napoli
38
24
5
9
86-41
+45
77
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.