Juventus gaat met Higuaín voor Champions League-winst

Reacties

Met zijn transfer van Napoli naar Juventus verpulvert Gonzalo Higuaín alle Italiaanse transferrecords. De Oude Dame laat met de megadeal zien de Serie A volledig ontgroeid te zijn.

Juventus gaat met Higuaín voor Champions League-winst

Higuaín is de enige speler in de toptien van duurste Serie A-aankopen (zie onder) die niet uit de periode rond de eeuwwisseling stamt. In dat tijdperk behoorden topclubs uit de Serie A nog tot de rijkste ter wereld. Anno 2016 geldt dat alleen nog voor Juventus, blijkt wel uit het enorme bedrag dat de Turijners neertellen voor de 28-jarige international van Argentinië.

De transfer laat zien dat Juventus de Serie A niet alleen sportief, maar ook financieel volledig ontgroeid is. Doordat de Bianconeri als enige Italiaanse topclub een eigen stadion hebben en jaar in jaar uit Champions League-voetbal spelen, wordt het gat elk seizoen groter. Dat er van concurrentie inmiddels geen enkele sprake meer is, laat Juventus zien door met Miralem Pjanic (AS Roma) en nu Higuaín de beste spelers te kopen van de enige clubs die vorig seizoen een klein beetje in het spoor van de landskampioen bleven.

Het signaal dat Juventus daarmee afgeeft is duidelijk: oogsten in Italië is niet meer genoeg. Met het verbreken van alle Italiaanse records voor Higuaín richt De Oude Dame haar vizier op de Champions League. Met een topdoelman als Gianluigi Buffon, de beruchte verdedigingslinie Andrea Barzagli-Leonardo Bonucci-Giorgio Chiellini, Pjanic als vervanger van Pogba en met Higuaín als misschien wel de beste afmaker ter wereld, denkt Juve het gat met de absolute top te kunnen dichten.

Die ambitie komt tegen een hoge prijs. Want meer dan negentig miljoen euro betalen voor een spits van bijna 29, grenst aan het waanzinnige. Zakelijk gezien is het dan ook een geweldige deal voor Napoli, hoewel het verlies van de doelpuntenmachine uit Brest sportief keihard aankomt.

Duurste Serie A-aankopen aller tijden
Speler Van Naar Bedrag in miljoenen Seizoen
Gonzalo Higuaín Napoli Juventus 94 2016/17
Hernán Crespo Parma Lazio 55 2000/01
Gianluigi Buffon Parma Juventus 53 2001/02
Gaizka Mendieta Valencia Lazio 48 2001/02
Christian Vieri Lazio Internazionale 45 1999/00
Rui Costa Fiorentina AC Milan 42 2001/02
Lilian Thuram Parma Juventus 41,5 2001/02
Pavel Nedved Lazio Juventus 41,2 2001/02
Gonzalo Higuaín Real Madrid Napoli 39 2013/14
Filippo Inzaghi Juventus AC Milan 37 2001/02

Bron: transfermarkt.de

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.