Juventus en Valencia volgen Promes op de voet

Reacties

Italiaanse media maakten dinsdag volop melding van de interesse van Juventus in Quincy Promes. Bij Spartak Moskou kent de 23-jarige vleugelspits een sterk debuutseizoen, met onder meer negen competitiegoals en zes assists. Derhalve reist zijn zaakwaarnemer Ersin Akan binnenkort af naar Turijn voor besprekingen.

Juventus en Valencia volgen Promes op de voet

'Maar er is een verschil tussen de speler volgen én concreet geïnteresseerd zijn', zegt Akan in gesprek met Voetbal International. 'Juventus volgt Quincy nauwlettend. Maar er is niets concreets, laat staan dat we onderhandeld hebben. Daarvoor is het nog te vroeg. Maar onder Italiaanse en Spaanse clubs is het niet ongebruikelijk om navraag te doen over spelers.'

Tot de clubs die de voormalige FC Twente-aanvaller 'volgen', behoren ook Valencia ('zelfs nog intensiever dan Juventus'), Atlético Madrid en FC Porto. Maar bekend is dat deze clubs naar héél veel spelers informeren zonder concreet te worden.

Juventus is op de hoogte dat Promes bij Spartak Moskou nog vastligt tot medio 2018 en stukken duurder zal zijn dan de slordige twaalf miljoen euro die FC Twente vorige zomer ontving. Nu rijst de vraag welke rol de Oranje-international daar eventueel kan bekleden.

Elia
Ook Akan is bekend met het carrièreverloop van Eljero Elia, die in 2011 van Hamburger SV naar Juventus toog. Mede doordat De Oude Dame zonder vleugelspitsen voetbalde, werd diens verblijf géén succes. 'Elia ken ik niet persoonlijk, over hem en zijn tijd bij Juventus ga ik niet oordelen', aldus Akan.

'Het enige dat ik kan zeggen is dat Promes momenteel een van de best presterende spelers van Rusland is. Het huidige Juventus heeft een andere hoofdtrainer en voetbalt anders. Tegen de problemen die Elia zou hebben gekend, zal Quincy niet aanlopen…'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.