Juventus en Sampdoria delen punten in spektakelstuk

Het spektakelstuk tussen Juventus en Sampdoria heeft geen winnaar opgeleverd. Lazio Roma won thuis van Bologna en Fiorentina verloor op bezoek bij Lecce.

Juventus-Sampdoria 3-3De ploeg van trainer Luigi Del Neri stelde in de eerste helft teleur en was niet in staat een vuist te maken tegen het sterkere Sampdoria. De bezoekers kwamen na een dik halfuur spelen verdiend op voorsprong. Nicola Pozzi scoorde op aangeven van Antonio Cassano met een droge schuiver: 0-1.

Vrijwel vanuit het niets kwam de thuisploeg langszij door een doelpunt van middenvelder Claudio Marchisio. Na rust ontspon zich een geweldig voetbalgevecht, waarbij Juventus tot tweemaal toe een voorsprong uit handen gaf.

Eerst maakte Cassano namens Blucerchiati de leidende treffer van Simone Pepe ongedaan. Daarna trok Pozzi de stand opnieuw gelijk, nadat even eerder Fabio Quagliarella Juventus voor de tweede keer op voorsprong had gezet. Het spektakelstuk in Turijn leverde geen winnaar meer op.

Lazio Roma-Bologna 3-1Na een moeizame en doelpuntloze eerste helft won ploeg van trainer Edoardo Reja na rust vrij eenvoudig van Bolgona. Een kwartier na rust zorgde Stefano Mauri voor de openingstreffer.

Tommaso Rocchi maakte een kleine tien minuten later de tweede. De Belg Gaby Mudingayi deed nog wel iets terug, maar het laatste woord was voor Lazio, dat door een doelpunt van de Braziliaan Hernanes de eindstand bepaalde op 3-1. Catania-Parma 2-1 Het enige doelpunt van de eerste helft kwam op naam van Giuseppe Mascara. De aanvaller van de thuisploeg schoot raak vanaf de strafschopstip. Mirco Antenucci zorgde tien minuten voor tijd vanaf elf meter voor de 2-0. Sebastian Giovinco deed namens de bezoekers in de blessuretijd nog iets terug, maar het bleef bij de aansluitingstreffer.

Lecce-Fiorentina 1-0 De thuisploeg kwam al vroeg op een voorsprong door een treffer van David Di Michele. Zijn doelpunt in de negende minuut bleek het enige van de wedstrijd.

Genoa-Chievo 1-3 Op slag van rust kreeg Genoa een forse domper te verwerken. De ploeg van trainer Gian Piero Gasperini dacht met een 1-0 voorsprong te gaan rusten na het vroege doelpunt van Mattia Destro. Echter, de bezoekers kwamen kort voor het rustsignaal langszij. Davide Moscardelli, overgekomen van Piacenza, maakte gelijk.

Michele Marcolini en Sergio Pellissier stelden na de thee de winst voor de bezoekers veilig.

Brescia-Palermo 3-2De thuisploeg toonde zich in een enerverende wedstrijd tegen Palermo de sterkste. Het signaal daarvoor werd al na vier minuten spelen gegeven toen Simone Dallamano zijn ploeg op voorsprong zette. Een kwartier later trok Javier Pastore de stand namens Palermo gelijk: 1-1.

Toch nam Brescia nog voor rust een riante 3-1 voorsprong door een doelpunt van Eder en een benutte strafschop van Andrea Caracciolo. Federico Balzaretti deed kort voor tijd nog iets terug, maar daar bleef het bij. Palermo wacht na twee duels nog altijd op de eerste zege van het seizoen.

Napoli-Bari (20:45)