Juventus buigt tegen Napoli achterstand om in remise

Juventus heeft de leidende positie in de Serie A iets versterkt. De ploeg speelde 3-3 gelijk tegen Napoli. Juve kwam knap terug van een 3-1 achterstand.

Ondanks het bloedfanatieke publiek in San Paolo waren het de bezoekers uit Turijn die het initiatief namen. Zonder Eljero Elia - niet opgenomen in de wedstrijdselectie van trainer Antonio Conte - was de ploeg dreigend uit stilstaande momenten.

Maar al snel stelde Napoli orde op zaken en trok de wedstrijd naar zich toe. Na een kwartier dwong Ezequiel Lavezzi een strafschop af. Marek Hamsik knalde deze feilloos binnen, maar scheidsrechter Paolo Tagliavento annuleerde deze treffer omdat ploeggenoten van de Slowaak te vroeg waren ingelopen. De tweede poging verdween over het doel van Juve-goalie Gianluigi Buffon.

Zeven minuten later nam Hamsik op gepaste wijze wraak. De spelverdeler reageerde goed toen Juve-verdediger Giorgio Chiellini een hoekschop verkeerd wegkopte. Van dichtbij bracht Hamsik vallend met het hoofd zijn ploeg op 1-0.

De honger van Napoli was nog niet gestild en dat resulteerde vijf minuten voor rust in een ruimere voorsprong. Goran Pandev, die een basisplaats had omdat vedette Edinson Cavani met een enkelblessure kampte, reageerde alert toen Andrea Pirlo zeldzaam dom balverlies leed. Vanuit een lastige hoek knalde de Macedoniër raak.

De aansluiting kwam kort na rust. Na een droompass van Arturo Vidal kon Matri in grote vrijheid voor de 2-1 zorgen. Terwijl Juventus drukte, was Napoli gevaarlijk in de counter. In de 68ste minuut vond Hamsik Pandev die knap controleerde en vanuit de draai fraai raak schoot.

Ook nu lieten de bezoekers zich niet uit het veld slaan. En na doorkoppen van Matri kon Marcelo Estigarribia, eveneens in een zee van ruimte, voor de 3-2 zorgen. De krachten leken steeds meer weg te vloeien bij de thuisploeg en het frisse Juve zette aan voor een offensief. Napoli-coach Walter Mazzarri had daar al voor gewaarschuwd en zag zijn angst waarheid worden.

Doelman Morgan De Sanctis redde op knappe wijze nog enkele schoten van de bezoekers maar moest zich gewonnen geven toen Simone Pepe (foto) een opportunistische solo afrondde met een geplaatst schot voor de 3-3 gelijkmaker. Ondanks een duidelijk overwicht én het inbrengen van Alessandro Del Piero diep in de blessuretijd, waren de resterende elf minuten niet genoeg voor Juve om de wedstrijd in winst om te zetten.

Juventus blijft na de remise aan de leiding in de Serie A en heeft twee punten voorsprong op AC Milan. Napoli deelt met AS Roma en Catania de zesde plaats. Foto: VI Images