Juventus brengt AS Roma gevoelige thuisnederlaag toe

In een attractief duel met kansen voor beide ploegen was Juventus het meest gelukkig tegen AS Roma. Juve blijft door de 4-1 zege in het spoor van koploper Internazionale. AS Roma moet na de pijnlijke nederlaag vrezen dat het komend seizoen geen Champions League speelt.

AS Roma-Juventus 1-4Voorafgaand aan het duel ging het vooral om de afwezigen. De thuisploeg miste onder anderen Francesco Totti, Juan, Cicinho, Danielle de Rossi en Rodrigo Taddei. Juventus kwam in het veld zonder Mauro Camoranesi, Amauri en Mohammed Sissoko.

Het belette de ploegen niet de aanval te zoeken. Mirko Vucinic was gevaarlijk voor AS Roma en Juventus-spits Vincenzo Iaquinta raakte vroeg de lat. Na ruim een half uur spelen opende Iaquinta wel de score. De aanvaller was attent op een steekpass van Sebastian Giovinco: 0-1

Twee minuten na rust scoorde Simone Loria uit een afgeslagen hoekschop de gelijkmaker: 1-1. In de 54ste minuut bracht Iaquinta met zijn tweede treffer Juventus weer op voorspong: 1-2. Een voorzet van Zdenek Grygera bereikte de spits, die van dichtbij raak kon koppen.

AS Roma ging hartstochtelijk op zoek naar de gelijkmaker, maar kreeg na 68 een domper te verwerken toen na Olof Mellberg een hoekschop overtuigend achter Roma-doelman Doni kopte: 1-3.

De mooiste actie kwam van Pavel Nedved. Hij stond pas vier minuten in het veld, maar de Tsjech liet Doni met een verwoestend schot kansloos. Het was het slotakkoord van de 4-1 overwinning voor Juventus.

Catania-Lazio Roma 1-0Michele Paolucci werd matchwinner voor Catania in het duel met Lazio Roma. Nadat Pablo Ledesma zijn schot gekraakt zag, reageerde Paolucci alert: 1-0. Na een uur spelen kreeg Goran Pandev een uitgelezen kans gelijk te maken, maar de Macedoniër zag zijn strafschop - Pandev werd in kansrijke positie neergelegd door Matías Silvestre- gekeerd door Bizzarri. Tomasso Rocchi was eveneens dichtbij de 1-1, maar ook zijn schot werd gepareerd door Bizzarri.