Juventus boekt eenvoudige thuiszege op Fulham

Juventus staat met één been in de kwartfinale van de Europa League. De ploeg uit Turijn was op eigen veld te sterk voor Fulham, dat wel een belangrijk uitdoelpunt wist te produceren (3-1).

Al voor rust had Juventus, dat in de vorige ronde over twee duels te sterk was voor Ajax, afstand genomen van Fulham. In de negende minuut opende Nicola Legrottaglie de score namens de thuisclub, door een corner van Diego achter Mark Schwarzer te koppen. Een kwartier later was het weer een verdediger die scoorde en Juventus dus op een 2-0 voorsprong zette. Antonio Candreva gaf de bal aan Jonathan Zebina en deze liet Schwarzer kansloos.

Maar Fulham kwam in de 36ste minuut weer helemaal terug in de wedstrijd. Dickson Etuhu haalde van buiten het strafschopgebied uit en hij zag zijn schot via Legrottaglie in het doel achter Alex Manninger verdwijnen. David Trezeguet zorgde er in de slotseconden van de eerste helft echter weer voor dat het verschil opnieuw twee doelpunten werd. De spits reageerde attent op een hoekschop van Diego, die via de paal voor zijn voeten kwam.

Na rust lukte het Fulham niet meer om Manninger in de problemen te brengen. De grootste kansen waren na de hervatting voor La Vecchia Signora, dat mogelijkheden gemist zag worden Diego, Legrottaglie en invaller Vincenzo Iaquinta. Het bleef in Stadio Olimpico bij een 3-1 overwinning voor Juventus, maar door het gelukkig uitdoelpunt van Etuhu is Fulham niet geheel kansloos in de return die volgende week dinsdag gespeeld wordt in Londen.