Juventus blundert tegen tiental Samp, AC Milan zegeviert

Juventus heeft zijn derde nederlaag van het seizoen geleden. De ploeg van trainer Antonio Conte speelde een uur met een man meer, maar werd ondanks het overtal verrast door Sampdoria. AC Milan maakte in de tweede helft het verschil tegen Siena.

Juventus – Sampdoria 1-2De koploper van de Serie A leek een simpele middag tegemoet te gaan. In de 24ste minuut werd Claudio Marchisio in de zestien onderuit gehaald na een domme charge van Gaetano Berardi, waarna Sebastian Giovinco de openingstreffer raak schoot. Berardi kreeg enkele minuten later alweer zijn tweede gele prent toen hij bij de zijlijn opnieuw onhandig en te laat een duel aanging.

Maar waar Juventus het naliet om de wedstrijd al vroeg in het slot te gooien, bleek Sampdoria zeer effectief. Mauro Icardi bleek de grote man. De jonge Argentijn scoorde vlak na rust uit het niets de gelijkmaker na een zeldzame blunder van Gianluigi Buffon. En even later wist Icardi opnieuw toe te slaan en een tiental van Sampdoria op een sensationele voorsprong te helpen.

Juventus zette alles op de aanval en kreeg de nodige kansen. Vooral invaller Mirko Vucinic kreeg twee levensgrote mogelijkheden. Zijn eerste schoot hij vanaf een meter of tien snoeihard op de lat, terwijl hij de tweede mogelijkheid van dichtbij niet in het doel wist te frommelen.

AC Milan – Siena 2-1De thuisploeg kwam naar aanleiding van de racistische leuzen jegens Kevin-Prince Boateng eerder deze week met speciale shirts de warming-up doen (zie foto onder). Zonder de negentig minuten op de bank zittende Urby Emanuelson en de geblesseerde Nigel de Jong heeft AC Milan in de tweede helft Siena van zich afgeschud. Invaller Bojan Krkic moest met een harde kopbal de ban breken na 67 minuten. Giampaolo Pazzini klaarde de klus door een strafschop feilloos binnen te knallen. Hij was zelf onderuit gelopen. Siena kwam vlak voor tijd nog dichterbij dankzij een rake kopbal van Michele Paolucci, maar zijn late treffer mocht niet meer baten.

Ondanks de overwinning blijft AC Milan nog wel zevende in de Serie A, terwijl Siena mede dankzij zes afgenomen punten vanwege het omkoopschandaal, nog steeds de troosteloze hekkensluiter is.

Fiorentina – Pescara 0-2In de tweede helft sloegen de bezoekers toe. Voormalig AZ-aanvaller Jonathas zorgde voor de openingstreffer en bracht Fiorentina aan het wankelen. Viola ging vervolgens hard op zoek naar de gelijkmaker, maar kreeg in de uiterste slotfase de deksel op de neus na de 0-2 van Mervan Celik. De thuisploeg is nog wel derde, maar moet mogelijk Napoli of AS Roma (die elkaar vanavond treffen) voorrang verlenen.

Overige uitslagen:Genoa - Bologna 2-0Parma - Palermo 2-1Chievo - Atalanta 1-0

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.