Juventus blijft op titelkoers door krankzinnige comeback in Milaan

Juventus heeft op bezoek bij Internazionale uitstekende zaken gedaan in de titelstrijd. De ploeg uit Turijn ligt nog altijd op koers voor het zevende kampioenschap op rij na een sensationele comeback tegen tien man (2-3).

De belangen waren voorafgaand aan de wedstrijd enorm voor beide clubs. Internazionale is met AS Roma en Lazio verwikkeld in een strijd om twee Champions League-tickets, terwijl Juventus vorige week met 0-1 verloor van Napoli en daarom nog maar één punt voorsprong op die club had. Alleen een overwinning telde voor beide clubs en na een rumoerige eerste helft leek Juventus die te gaan pakken.

In de dertiende minuut kwamen de bezoekers op voorsprong door een treffer van Douglas Costa. De Braziliaanse buitenspeler schoot vanaf de linkerkant raak, nadat Juan Cuadrado de bal in het strafschopgebied had gebracht. Aangezien Blaise Matuidi de bal leek door te koppen naar de op dat moment buitenspel staande Douglas Costa werd de videoscheidsrechter geraadpleegd. Die oordeelde dat Matuidi de bal niet raakte, waardoor het doelpunt telde.

Na een kwartier diende de volgende tegenslag voor Inter zich aan, want Matías Vecino kreeg een rode kaart na een overtreding op Mario Mandzukic. Opnieuw moest de videoscheidsrechter de doorslag geven. Nog voor rust was de thuisclub dicht bij de gelijkmaker, maar Gianluigi Buffon voorkwam dat Antonio Candreva op schitterende wijze scoorde. Kort voor het einde van de eerste helft moest de videoscheidsrechter opnieuw uitsluitsel geven. Dit keer werd een doelpunt van Matuidi afgekeurd vanwege buitenspel.

Inter leefde dus nog bij aanvang van de tweede helft en geloofde er nog in. Met tien tegen elf was het ook zeker niet minder dan de koploper. Zeven minuten na rust kwam de ploeg van trainer Luciano Spalletti op 1-1 via Mauro Icardi, die zijn 27ste competitietreffer van het seizoen binnenkopte uit een vrije trap van João Cancelo. Daar bleef het niet bij voor Juventus, want nog geen kwartier later had Inter de 0-1 achterstand omgebogen in een 2-1 voorsprong.

Na een uitstekende actie van Ivan Perisic tikte Andrea Barzagli de bal in zijn eigen doel. Kort daarvoor had Gonzalo Higuaín aan de andere kant een enorme mogelijkheid gemist, maar via Paulo Dybala was Juventus tien minuten na de 2-1 dicht bij de gelijkmaker. Samir Handanovic bracht echter redding op de vrije trap van de invaller. Beide clubs bleven kansen krijgen, want aan de andere kant was Icardi dicht bij 3-1.

Dat doelpunt had de wedstrijd misschien in het slot gegooid, maar nu bleef Juventus hopen op een goede afloop. En die kwam er ook. In de 87ste minuut schoot Cuadrado via Milan Skriniar de bal achter Handanovic en twee minuten later was het opnieuw raak voor De Oude Dame. Dit keer kopte Higuaín een vrije trap van Dybala tegen de touwen, waardoor hij Inter én Napoli in rouw dompelde.

Door de overwinning komt Juventus op 88 punten, vier meer dan Napoli. De nummer twee heeft echter een wedstrijd minder gespeeld. Juventus speelt nog tegen Bologna (thuis), AS Roma (uit) en Hellas Verona (thuis), terwijl Napoli nog aantreedt tegen Fiorentina (uit), Torino (thuis), Sampdoria (uit) en Crotone (thuis). Internazionale aast op een plek in de topvier, maar kan zondag tegen een achterstand van vier punten op Lazio aankijken als de nummer vier wint bij Torino.