Juventus bindt Allegri en Marchisio

Reacties

Op de dag dat Andrea Pirlo de club verliet was er ook goed nieuws voor Juventus. Trainer Massimiliano Allegri tekende bij tot 2017; Claudio Marchisio verlengde zijn contract tot 2020.

Juventus bindt Allegri en Marchisio

Met zijn nieuwe contract wordt Allegri beloond voor zijn uitstekende eerste jaar als trainer van Juventus. Hij leidde de club naar de landstitel, bekerwinst en Champions League-finale, waarin Barcelona met 3-1 te sterk was.

De vorige verbintenis van de voormalige trainer van onder meer Sassuolo, Cagliari en AC Milan liep nog een jaar door. 'We zijn erg blij dat hij heeft bijgetekend', aldus voorzitter Andrea Agnelli. 'Dat maakt ons blij en trots. Hij heeft het fantastisch gedaan in zijn eerste jaar en is vastberaden het de komende twee seizoenen net zo goed te doen.'

Marchisio verbond zich voor vijf jaar aan Juventus. Alles wijst er dus op dat de 29-jarige middenvelder zijn carrière gaat beëindigen daar waar hij hem begon. Marchisio is een kind van de club en speelde zijn hele leven voor De Oude Dame. Alleen in het seizoen 2006/07 speelde hij elders; toen werd hij uitgeleend aan Empoli.

De 52-voudige international speelde tot nu toe 238 duels voor Juventus. 'Hij is een speler die erg belangrijk is, zowel op het veld als in de kleedkamer', zegt Agnelli. 'Hij kent deze club van binnenuit en kan de normen en waarden van de club uitleggen aan nieuwkomers.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.