Juventus bevestigt: Vidal op weg naar Bayern

Reacties

Arturo Vidal rondt deze week zijn transfer van Juventus naar Bayern München af. Dat bevestigde Juve-directeur Giuseppe Marotta tijdens een persconferentie.

Juventus bevestigt: Vidal op weg naar Bayern

'De transfer is nu nog niet rond, maar zal dat over een paar dagen wel zijn', aldus Marotta. Volgens Italiaanse media ontvangt Juventus 35 miljoen euro voor de 28-jarige Chileense middenvelder, die in 2011 overkwam van Bayer Leverkusen. Bij Bayern volgt Vidal de naar Manchester United vertrokken Bastian Schweinsteiger op.

Juventus heeft niet overwogen de transfer van Vidal in de weg te staan, laat Marotta weten. 'Hij heeft aan mij verteld dat hij weg wil. Hij is toe is aan wat nieuws.' Marotta liet weten dat Vidal met Bayern een contract voor vijf seizoenen overeengekomen is. Vidal is na Andrea Pirlo (New York City FC) en Carlos Tévez (Boca Juniors) de derde steunpilaar die vertrekt bij de verliezend Champions League-finalist.

Daarmee is de leegloop bij Juventus voorbij, benadrukte Marotta. 'Er waren ook aanbiedingen voor Leonardo Bonucci, Gianluigi Buffon en Giorgio Chiellini, maar zij wilden zelf niet vertrekken. Dat was positief nieuws voor ons.'

Juventus haalde deze zomer Simone Zaza, Mario Mandzukic, Paulo Dybala en Sami Khedira al binnen, maar is nog niet uitgewinkeld. Marotta bevestigde de belangstelling voor Alex Sandro (FC Porto) en Mario Götze (Bayern München). 'Ik ga ervoor zorgen dat er aan het begin van het seizoen een uitstekende selectie staat. Welke spelers er precies komen, is afhankelijk van ontwikkelingen op de markt', sloot hij af.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.