Juventus beëindigt meesterlijke reeks Atalanta Bergamo

Reacties

Stuntploeg Atalanta Bergamo is er zaterdag niet in geslaagd om Juventus te verontrusten in de Serie A. De regerend kampioen boekte voor eigen publiek een soevereine 3-1 overwinning.

Juventus beëindigt meesterlijke reeks Atalanta Bergamo

Tot in de lengte van jaren zullen 'overpresterende' underdogs worden gespiegeld aan het Leicester City van 2015/16. In Italië werd Atalanta Bergamo deze week langs de meetlat van The Foxes gelegd.

De ploeg van trainer Gian Piero Gasperini pakte in de voorbije negen speelrondes liefst 25 van de maximale 27 punten en zou zaterdagavond weleens een geduchte opponent kunnen zijn voor het door blessures van Leonardo Bonucci, Dani Alves, Andrea Barzagli en Paulo Dybala verzwakte Juventus.

De bezoekers kukelden evenwel al na twintig minuten van hun roze wolk. Eerst schoot de mee opgekomen linkervleugelverdediger Alex Sandro raak in de korte hoek, waarna Daniele Rugani toesloeg met het hoofd op aangeven van Miralem Pjanic. Juventus opteerde na de 2-0 voor consolideren en nodigde Atalanta in fases uit het spel te maken.

De bezoekers hadden echter weinig in de melk te brokkelen. Sterspeler Alejandro Papu Gómez kende wel z'n momentjes, maar zwaar onder druk kwam Juventus niet te staan. In de 64ste minuut kon Atalanta definitief alle hoop op een positief resultaat laten varen. Mario Mandzukic, die al wat kansjes had laten liggen, kopte hard raak uit een hoekschop van Pjanic. Het laatste woord was aan Atalanta, dat fraai de eer redde via een volley van Remo Freuler, die over het hoofd was gezien door de Juventus-defensie.

Door de overwinning kan Juventus zondag in een luie stoel toekijken hoe achtervolger AS Roma het ervan af brengt in de derby tegen Lazio. AC Milan, dat net als AS Roma zeven punten minder bezit dan de koploper, ontvangt zondag Crotone. Atalanta neemt de zesde plaats in.

Juventus kan rustig toekijken hoe de concurrentie zondag voor de dag komt.
Juventus kan rustig toekijken hoe de concurrentie zondag voor de dag komt.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.