Juventus als kampioen richting Real Madrid

Reacties

Ook zonder enkele vaste waardes heeft Juventus zaterdag de Italiaanse titel veroverd. De nipte zege bij Sampdoria (0-1) was meer dan genoeg voor de vierde Scudetto op rij.

Juventus als kampioen richting Real Madrid

Het was meer de vraag wanneer dan of Juventus de Italiaanse titel zou pakken. Na de midweekse zege op Fiorentina was een gelijkspel bij Sampdoria genoeg om de concurrentie definitief achter zich te laten.

De riante uitgangspositie in de Serie A en de nakende halve finale in de Champions League tegen Real Madrid (dinsdag) had trainer Massimiliano Allegri ertoe gebracht enkele vaste waardes aan de kant te houden. Andrea Pirlo, Giorgio Chiellini en Alváro Morata kregen rust en misten zo de kampioenswedstrijd in Genua.

Want bij Sampdoria werd het benodigde resultaat geboekt. Na ruim een half uur kon Juventus al rustig achterover leunen na de goal van Arturo Vidal. De Chileen opende de score met een rake kopbal na een voorzet van Stephan Lichtsteiner. Het bleek de winnende treffer tegen Sampdoria, dat zo de eerste nederlaag van het seizoen op eigen veld incasseerde.

En dus ontvangt Juventus als kampioen Real Madrid in de eerste halve finale van de Champions League, dinsdag in Turijn.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.