Juve vergroot druk op Napoli met zege tegen Fiorentina

Juventus heeft de druk op de schouders van achtervolger Napoli vergroot door met 2-0 thuis van Fiorentina te winnen. Alleen in de beginfase kon Fiorentina gelijke tred houden met de koploper van de Serie A.

Juventus kwam na twintig minuten op voorsprong door een schitterend schot van afstand van Mirko Vucinic. Eerder was de van een spierblessure herstelde Claudio Marchisio al dichtbij de openingstreffer geweest met een gevaarlijke poging van ver.

Ook Fiorentina kreeg kansen. Doelman Gianluigi Buffon stond bij kansen van Stevan Jovetic, Juan Cuadrado en Luca Toni echter telkens op zijn post, waardoor Juventus het duel vlak voor rust kon beslissen. Nadat Vucinic van dichtbij nog had gemist, scoorde Alessandro Matri bij een uitbraak op aangeven van Arturo Vidal wel.

In de jacht op een aansluitingstreffer had Fiorentina ook tijdens de tweede helft lange periodes van balbezit, maar tot een doelpunt leidde dat niet meer. Ook een schot van Mounir El Hamdaoui, na 57 minuten in het veld gekomen voor Toni, was een prooi voor Buffon.

Juventus bouwde de voorsprong op Napoli, dat later vanavond nog tegen Lazio speelt, zodoende uit tot zes punten. Fiorentina is zesde met 39 punten en moet door de nederlaag vrezen dat de afstand met de andere clubs uit de subtop – Lazio, AC Milan en Internazionale – dit weekend nog groeit.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.