Juve profiteert van uitglijder Inter en houdt druk op Napoli

In de extreem spannende titelstrijd in de Serie A heeft Juventus op bezoek bij Bologna geen steek laten vallen. Bologna ging in eigen huis kansloos onderuit: 0-3.

De thuisclub hield 27 minuten stand in Stadio Renato Dell'Ara, maar na een klein half uur brak Miralem Pjanic de ban. De middenvelder krulde een vrije trap schitterend in de korte hoek. Negen minuten later was Pjanic de aangever bij het tweede doelpunt van Juventus; Mario Mandzukic was de afmaker. In de 64ste minuut gooide Blaise Matuidi de wedstrijd definitief in het slot door een afgeslagen voorzet van net binnen het strafschopgebied hard binnen te schieten.

Door de overwinning heeft Juventus nu 41 punten uit zeventien wedstrijden, één minder dan koploper Napoli. Internazionale, dat zaterdag op eigen veld tegen Udinese voor het eerst dit seizoen verloor in de Serie A, bezet met veertig punten de derde plaats. AS Roma is vierde met 38 punten, maar speelde een wedstrijd minder.