Juve profiteert van puntverlies Milan, Roma verslaat Genoa

Ondanks de vroege uitsluiting van Vicenzo Iaquinta won Juventus het lastige uitduel met Catania. AS Roma won eenvoudig van Genoa, waardoor de ploeg nu zesde staat.

Catania-Juventus 1-2Iaquinta (foto) viel op in de twaalf minuten die hij meespeelde. De spits scoorde in de elfde minuut, en kreeg een gele kaart voor het uittrekken van zijn shirt. Een minuut later verdween zijn naam opnieuw in het boekje na een tackle en kon hij in de kleedkamer zijn zonden overdenken. Met een man minder slaagde Juventus erin in de resterende 78 minuten de winst te pakken. Christian Poulsen maakte in de blessuretijd de winnende treffer, nadat Takayuki Morimoto had gelijkgemaakt namens Catania. De thuisploeg kreeg na de 1-1 de grootste kansen, maar zagen La Vecchia Signora met drie punten terugkeren naar Turijn. Juventus passeert na deze overwinning AC Milan en staat nu tweede, met zeven punten achterstand op Internazionale.

AS Roma-Genoa 3-0Na een ruime thuisoverwinning op Genoa doet AS Roma weer mee in de strijd om een Champions League-ticket. De ploeg uit de Italiaanse hoofdstad begon moeizaam aan dit seizoen, maar staat inmiddels zesde in de Serie A met zes punten achterstand op nummer twee Juventus. Voor de Giallorossi scoorden Cicinho, Mirko Vucinic en Julio Baptista. Beide clubs eindigden het duel met tien man. Rodrigo Taddei (AS Roma) en Giuseppe Sculli (Genoa) werden beiden met twee gele kaarten van het veld gestuurd. Roma en Genoa hebben beide veertig punten na 23 wedstrijden, maar het doelsaldo van Genoa is beter.

Fiorentina-Lazio 1-0Een doelpunt van Alberto Gilardino kort voor tijd zorgde ervoor dat Fiorentina de vierde plaats overnam van Genoa. De komende tegenstander van Ajax in het UEFA Cup-toernooi leek lang op weg naar een doelpuntloze remise, maar de van AC Milan overgekomen spits bezorgde zijn club de drie punten. Voor Gilardino betekende het overigens alweer zijn veertiende treffer van het seizoen.