Juve niet voorbij Udinese, succesvol debuut Emanuelson

Juventus is er op bezoek bij Udinese eens niet in geslaagd drie punten mee te nemen naar Turijn. Urby Emanuelson, debutant bij Atalanta Bergamo, pakte direct de winst.

Udinese - Juventus 0-0
Juventus kwam voor de vijfde keer in dit seizoen niet verder dan een gelijkspel. In Udine kwamen beide ploegen niet tot scoren, al waren de beste kansen niet voor de koploper van de Italiaanse competitie, maar voor Udinese.

Gabriel Silva, Silvan Widmer en Antonio Di Natale kwamen in kansrijke positie, maar vonden de ervaren doelman Gianluigi Buffon op hun weg. Door het doelpuntloze gelijkspel blijft het nog enigszins spannend in de Serie A. De voorsprong op achtervolger AS Roma, dat zaterdag niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel in eigen huis tegen Empoli, bedraagt na 21 speelronden zeven punten.

Atalanta Bergamo - Cagliari 2-1
Urby Emanuelson heeft zijn debuut in het shirt van Atalanta Bergamo opgeluisterd met een overwinning tegen Cagliari. De voormalige speler van onder meer Ajax en AC Milan maakte deze week de overstap van AS Roma en kwam na een uur in de ploeg voor Cristiano Del Grosso. Voordat Emanuelson zijn entree maakte had Giuseppe Biava namens Atalanta de score geopend, terwijl Daniele Dessena vlak voor de rust de gelijkmaker aantekende. Pas in de 94ste minuut sleepte de nieuwe werkgever van Emanuelson drie punten uit het vuur. Op aangeven van Luca Cigarini bepaalde Mauricio Pinilla de eindstand.

Chievo - Napoli 1-2
Napoli heeft op bezoek bij Chievo de derde overwinning op rij geboekt in de Serie A. In Verona kwam Napoli, waar Jonathan De Guzman en Dries Mertens aan de aftrap verschenen, na ruim een kwartier op voorsprong dankzij een eigen doelpunt van Bostjan Cesar. Tien minuten later zorgde een eigen doelpunt van Napoli-verdediger Miguel Britos voor de gelijkmaker. Het slotakkoord was voor Manolo Gabbiadini, die op aangeven van Ivan Strinic de eindstand bepaalde.

Cesena-Lazio 2-1
Zonder de geblesseerden Stefan de Vrij en Edson Braafheid verloor Lazio bij Cesena. Gregoire Defrel opende na een uur de score. Toen Danilo Cataldi de bal op wel heel knullige wijze in zijn eigen doel liep, was het duel gespeeld. De aansluitingstreffer van Miroslav Klose maakte het nog wel spannend, maar verder kwam Lazio niet. Hoewel Lazio voorlopig vierde blijft, groeit de afstand met nummer drie Napoli tot vijf punten.

Torino – Sampdoria 5-1
Samuel Eto'o kende met Sampdoria géén succesvol debuut. De 33-jarige Kameroener viel twintig minuten voor tijd in voor Éder, maar zijn nieuwe werkgever stond toen al met 3-1 achter door drie goals van Fabio Quagliarella. Na zijn invalbeurt kwam Eto'o niet meer tot scoren, maar deden Amauri en Bruno Peres dat nog wel voor Torino.