Juve na rode kaart Cerci eenvoudig langs Fiorentina

Juventus heeft het verschil met koploper AC Milan teruggebracht naar vier punten. De nummer twee van de Serie A won met 4-0 bij Fiorentina, dat vanaf de 21ste minuut met tien man speelde.

Op dat moment leide La Vecchia Signora al met 1-0 door een doelpunt van Mirko Vucinic, die de bal knap langs Fiorentina-doelman Artur Boruc krulde. Zes minuten na die treffer kreeg de thuisclub een nieuwe tegenvaller te verwerken toen Alessio Cerci rood kreeg vanwege het schoppen van Paolo De Ceglie.

Arturo Vidal maakte na een klein half uur de tweede Juve-treffer op aangeven van Vucinic, maar daarmee was het nog niet gedaan voor Fiorentina. Na rust moest het nog drie treffers incasseren en bij de eerste twee zorgde Vucinic (foto) weer voor de assist. Claudio Marchisio, Andrea Pirlo en Simone Padoin maakten er 0-5 van in Stadio Artemio Franchi. Foto: VI Images