Juve houdt Pogba binnenboord met verbeterd contract

Reacties

Juventus is erin geslaagd Paul Pogba voorlopig uit de armen te houden van andere begerige Europese topclubs. De regerend kampioen van Italië heeft het contract van de Franse middenvelder met drie jaar verlengd tot medio 2019.

Juve houdt Pogba binnenboord met verbeterd contract

De onderhandelingen tussen Juve en Pogba waren al langer gaande. Vrijdag bevestigde Giuseppe Marotta, algemeen en sportief directeur van De Oude Dame, dat er een akkoord was bereikt met de 21-jarige alleskunner, die sinds zijn komst in 2012 al snel uitgroeide tot belangrijke steunpilaar in het elftal van de Turijnse topclub. Zijn jaarsalaris van anderhalf miljoen euro is volgens La Gazzetta dello Sport verdrievoudigd naar een gage van vierenhalf miljoen.

Pogba maakte twee jaar geleden transfervrij de overstap naar Noord-Italië, omdat hij bij Manchester United geen kans kreeg van toenmalig manager Sir Alex Ferguson. Het bleek een grove inschattingsfout van de inmiddels gestopte Schotse clubicoon. Bij Juventus kwam de extreem getalenteerde middenvelder sindsdien tot 97 duels, waarin hij goed was voor vijftien goals en achttien assists.

Door overeenkomsten met voormalig Juve-speler Patrick Vieira kreeg de Golden Boy van 2013 en het grootste talent van het WK 2014 van de Turijnse aanhang al gauw de bijnaam Il Polpo Paul (Paul de Octopus). Pogba maakte ook als international indruk en heeft inmiddels al twintig interlands achter zijn naam staan. Het gonsde van de geruchten over een vertrek naar Chelsea, Paris Saint-German of Man United. Dat lijkt echter uitgesloten nu Pogba een nieuw vijfjarig contract heeft ondertekend.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.