Juve hoeft geen 22 miljoen af te tikken bij Chelsea voor Mutu

Reacties

Juventus heeft gemeld dat er een einde aan het juridische wapengekletter met Chelsea is gekomen. De Italiaanse koploper heeft woensdag bekendgemaakt dat het Internationale Sporttribunaal (CAS) de club uit Turijn in het gelijk heeft gesteld met betrekking tot een hoog opgelopen zaak met de Roemeen Adrian Mutu als hoofdrolspeler.

Juve hoeft geen 22 miljoen af te tikken bij Chelsea voor Mutu

De oorsprong van het conflict gaat terug naar 2003. Toen werd de inmiddels 36-jarige en gestopte aanvaller uit Roemenië door Chelsea voor negentien miljoen euro (andere bronnen spraken van 24 miljoen euro) overgenomen van Parma. Ruim een jaar later ontsloegen de Londenaren de spits alweer vanwege cocaïnegebruik.

Juventus maakte daar in 2005, toen Mutu dus zonder club was en een maandenlange schorsing uitzat, via een handige constructie gebruik van. De aanvaller, die zich bij menig club tot enfant terrible ontpopte tijdens zijn loopbaan, werd vastgelegd, maar direct gestald bij Livorno. Bij die club kwam hij nooit in actie.

Chelsea spande vervolgens bij de FIFA een zaak aan om financiële compensatie te krijgen voor het geleden verlies. Aanvankelijk werd Mutu zelf tot een megaboete van zeventien miljoen euro veroordeeld, een sanctie waaraan hij  nooit heeft kunnen voldoen. Daarop besloot de wereldvoetbalbond dat Livorno en Juventus voor het inmiddels door rente tot 22 miljoen euro opgelopen bedrag moesten opdraaien.

In die zaak heeft het CAS nu in Turijns voordeel een oordeel geveld, waardoor Chelsea kan fluiten naar de compensatie en zoals gangbaar de proceskosten vanuit Italië vergoed moeten worden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.