Juve herovert koppositie na zege op Internazionale

Juventus heeft in de Italiaanse Serie A de koppositie heroverd. De grootmacht uit Turijn was op bezoek bij Internazionale nipt de sterkste: 1-2.

Juve herovert koppositie na zege op Internazionale

Al na twaalf minuten kwam Juventus op voorsprong. De ervaren doelman Luca Castellazzi had nog wel een antwoord op een eerste inzet van Alessandro Matri, maar moest een antwoord schuldig blijven op de rebound. De Montenegrijn Mirko Vucinic plaatste de bal buiten het bereik van de doelman in het dak van het doel.

De manier waarop Internazionale een kwartier later langszij kwam, was van grote schoonheid. Wesley Sneijder, die in de basis begon, bediende met een handig steekballetje de mee opgekomen rechtsback Maicon. De Braziliaan vuurde vervolgens met alle kracht die hij had op doel en zag zijn knal in de bovenhoek verdwijnen: 1-1. Lang kon de thuisploeg niet genieten van de gelijke stand. Claudio Marchisio (foto) zorgde met een schuiver na ruim een half uur spelen voor 1-2. Naar later bleek ook de eindstand.

Ook de invalbeurt van voormalig Feyenoord-spits Luc Castaignos kon het tij niet meer keren voor Internazionale. In de 45 minuten waarin de Nederlander speelde, kwam hij niet tot scoren.

Door de zwaarbevochten zege is Juventus weer koploper. De Oude Dame neemt die positie weer over van AC Milan, dat na de zege bij AS Roma kortstondig lijstaanvoerder was.

De huidige jaargang lijkt voor Internazionale op een ramp uit te draaien. Met acht punten uit negen optredens bezet de ploeg van de onlangs aangestelde trainer Claudio Ranieri de zestiende plaats. De Nerazzurri kunnen zondag echter bij goede resultaten van Bologna en Novara naar de achttiende (!) positie zakken. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's