Juve heeft transformatie voorhoede na succesjaar rond

Reacties

Onverwacht kwam het allang niet meer, maar Juventus heeft dinsdag de komst van Simone Zaza (24) afgerond. De Italiaanse spits komt over van Sassuolo, de club waarmee Juve nauw samenwerkt.

Juve heeft transformatie voorhoede na succesjaar rond

Juventus meldt achttien miljoen euro te betalen voor de aanvaller, die vorig jaar tegen Oranje zijn debuut maakte in de Italiaanse ploeg. Sassuolo werd vorige zomer alleen eigenaar van Zaza, van wie de transferrechten in het seizoen 2013/14 nog werden gedeeld met Juve. Voor die definitieve overname betaalde Sassuolo destijds 7,5 miljoen euro, al werd in die deal meegenomen dat de Italiaanse kampioen de eerste rechten had om de spits terug te kopen.

Zaza heeft nu dan ook voor vijf jaar getekend in Turijn. Juventus maakte eerder al bekend Domenico Berardi, met wie Zaza bij Sassuolo een succesvol duo vormde, voorlopig wél bij de nummer twaalf van vorig seizoen te laten. Daarbij is sprake van eenzelfde terugkoopoptie als bij Zaza.

De spits was het afgelopen seizoen goed voor elf competitiedoelpunten. In de jaargang daarvoor kwam hij tot negen Serie A-goals voor Sassuolo. Bij Juve krijgt hij te maken met flinke concurrentie. Trainer Massimiliano Allegri heeft ondanks het vertrek van Carlos Tévez nog altijd de beschikking over Alvaro Morata. Bovendien versterkte de bekerwinnaar en landskampioen zich met Paulo Dybala en Mario Mandzukic. Fernando Llorente staat nog altijd onder contract bij Juve, maar mag vertrekken bij de verliezend Champions League-finalist van vorig seizoen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.