Juve en Fiorentina winnen maar Napoli valt uit topdrie

Juventus en Fiorentina wonnen en vormen met Internazionale de topdrie van de Serie A. Napoli en AS Roma verloren op vreemde bodem.

Atalanta-Juventus 1-3Atalanta was amper de mindere, had veruit het meeste balbezit, maar moest het toch afleggen tegen Juventus. In de eerste helft namen de bezoekers een 2-0 voorsprong. Alessandro Del Piero scoorde op aangeven van Marco Marchionni en Nicola Legrottaglie kopte raak na een voorzet van Del Piero. Via een kopgoal van Christian Vieri kwam Atalanta vlak na rust op 1-2, waarna het spannend bleef tot Amauri in de 81ste minuut met zijn hoofd scoorde: 1-3.

Torino-Napoli 1-0Torino verraste door het hoog geklasseerde Napoli te verslaan. Vooral in de tweede helft was Toro de betere ploeg in Turijn. In de 53ste minuut was Rolando Bianchi de maker van de goal na voorbereidend werk van Alessandro Rosina en Blerim Dzemali.

Sampdoria-Fiorentina 0-1Riccardo Montolivo hielp Fiorentina aan de winst op Sampdoria. In Genua tikte hij een lage voorzet van Zradko Kuzmanovic in het doel. Samp had kansen genoeg om de 1-1 aan te tekenen, maar de thuisploeg slaagde er niet in een van de vele pogingen te verzilveren. Francesco Totti moest al in de eerste helft geblesseerd van het veld Chievo-Genoa 0-1Chievo had dan wel het meeste balbezit, gevaarlijk was de thuisploeg zelden. De hekkensluiter van de Serie A liep in Verona dan ook opnieuw tegen een nederlaag aan. In de 89ste minuut besliste Rubén Olivera het duel met een bekeken schot.

Catania-AS Roma 3-2Roma maakte nog bijna een grote achterstand ongedaan op Sicilië. Catania was in het eerste uur heer en meester en had via Davide Baiocco en Takayuki Morimoto een 3-0 voorsprong genomen. Maar in de 74ste en 78ste minuut scoorde Roma tweemaal tegen via Mirko Vucinic en Jean Menez. Catania ontsnapte echter aan een onverdiend gelijkspel.

Juventus blijft tweede met 36 punten en een achterstand van zes punten op koploper Internazionale. Fiorentina is derde met 32 punten, Napoli volgt met dertig. Genoa is zesde met 29, Catania staat op 25 en Roma op 23.