Juridisch gevecht om een krijger binnen te halen: Wolverhampton wil Diego Costa

Reacties

Diego Costa hoopt een comeback te maken in de Premier League, maar Wolverhampton Wanderers moet wel strijden voor de komst van de spits. Problemen met een werkvergunning houden een rentree in Engeland voorlopig tegen.

Juridisch gevecht om een krijger binnen te halen: Wolverhampton wil Diego Costa
© Imago

Costa maakte naam bij Atlético Madrid en kwam in 2014 vanuit daar naar Chelsea. Hoewel de Braziliaanse spits met Spaanse roots indruk maakte met 52 competitiedoelpunten, eindigde het huwelijk tussen Costa en Chelsea in mineur. De spits, die met zijn felheid op het veld de nodige opstootjes veroorzaakte, werd per sms verteld dat hij niet meer in de plannen van toenmalig manager Antonio Conte voorkwam, waarop Costa niet op kwam dagen voor de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Uiteindelijk keerde Costa terug bij Atlético Madrid.

Afgelopen seizoen speelde Costa bij Atlético Mineiro in Brazilië, maar sinds januari was hij transfervrij. Wolverhampton wil na de transferdeadline alsnog toeslaan, nadat zomeraanwinst Sasa Kalajdzic zwaar geblesseerd is geraakt aan zijn knie. De regelgeving in Engeland maakt dat echter een stuk lastiger. Een commissie heeft beoordeeld dat Costa niet in aanmerking komt voor een werkvergunning, volgens Sky Sports heeft Wolverhampton beroep aangetekend.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.