Jupiler League-clubs waarschuwen de KNVB

Reacties

De nodige Jupiler League-clubs hebben verbaasd gereageerd toen de KNVB afgelopen week voorstelde – nadat de licentiecommissie had besloten FC Twente terug te zetten naar de Eerste Divisie – voor volgend seizoen éénmalig een verruimde promotie te willen invoeren. Een aantal clubs uit zowel Eredivisie als Jupiler League komt hiertegen in het verweer.

Jupiler League-clubs waarschuwen de KNVB

Die clubs strijden immers al een aantal jaren voor een extra directe promovendus naast de kampioen van de Jupiler League. Een verruimde promotie-/degradatieregeling met bijvoorbeeld twee directe en één indirecte promotieplaats die meer in lijn is met de ons omringende voetballanden. Tot op heden zonder succes. Vooral de Eredivisie CV wil het aantal directe degradanten bij één houden en de play-offs om promotie/degradatie in tact laten.

De bvo’s uit de Eerste Divisie maakten uit oogpunt van oneerlijke concurrentie eerder al bezwaar tegen de terugzetting van FC Twente naar hun divisie. De voorgestelde éénmalige verruiming vinden ze nu ook onacceptabel. De clubs zouden het wél toejuichen als de verruiming een structureel karakter krijgt.

Terwijl de Coöperatie Eerste Divisie (CED) nog de weg van de diplomatie wil bewandelen, heeft een aantal clubs bij wijze van waarschuwing toch een brief naar de KNVB gestuurd waaruit de onvrede blijkt. Daarin staat onder meer dat als de voetbalbond toch tot deze éénmalige verruiming besluit, de clubs zich beraden op juridische stappen.

Het is straks niet ondenkbaar dat de clubs tevens een buitengewone ledenvergadering aanvragen waarin het de KNVB dringend adviseert het besluit te herzien. Als dit niet gebeurt en het advies aan de bond wordt gedragen door een meerderheid van de clubs, dan kan er een vertrouwenscrisis ontstaan die kan leiden tot een motie van wantrouwen tegen het bestuur van de KNVB.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.