Junker en Rommedahl trefzeker tegen Duitsland

Een 'Nederlands' getint Denemarken heeft in eigen land in een boeiend duel gelijk gespeeld tegen de nummer drie van het afgelopen WK, Duitsland.

Denemarken startte met eredivisionisten Simon Poulsen (AZ), Christian Eriksen (Ajax), Thomas Enevoldsen (FC Groningen) en Nicklas Pedersen (FC Groningen) in de basis. Daarnaast had bondscoach Morten Olsen een plaats ingeruimd voor voormalig Ajacied Dennis Rommedahl. Roda JC-speler Mads Junker was als invaller van waarde voor de Denen.

Duitsland startte sterk en nam meteen het initiatief. Dat resulteerde na twintig minuten spelen in de openingstreffer. Mario Gomez werd op het randje van buitenspel weggestuurd door Thomas Hitzlsperger en verschalkte de Deense doelman Thomas Sörensen.

Daarna golfde het spel op en neer, waarbij Duitsland wel de bovenliggende partij bleef. Echter, Eriksen en Agger waren dichtbij de gelijkmaker. Het was echter Duitsland dat de score verdubbelde. Invaller Patrick Helmes scoorde twintig minuten voor tijd de 0-2.

Daarna leek er geen vuiltje meer in de lucht voor de ploeg van bondscoach Joachim Löw. Toch kwam Denemarken nog op gelijke hoogte, al had het daar wel de hulp van Duitsland voor nodig. Eerst pikte Rommedahl de bal op na zwak Duits uitverdedigen. De snelle vleugelspeler zorgde in zijn honderdste interland voor zijn achttiende doelpunt.

Enkele minuten voor tijd werd het zelfs nog 2-2. Doelpuntenmaker was Roda JC-aanvaller Mads Junker. De spits maakte zijn eerste doelpunt ooit voor de nationale ploeg door een rebound attent binnen te tikken.