Julio Cruz zet Inter weer op goede CL-spoor

Internazionale heeft weer uitzicht op de tweede ronde van de Champions League na de nipte 1-0 zege op Spartak Moskou, dat door een blunder zichzelf tekort deed.

Julio Cruz zet Inter weer op goede CL-spoor

Spartak Moskou had zichzelf al in de eerste minuut in de vingers gesneden. Een blunder van verdediger Martin Stranzl werd uiteindelijk afgestraft door Julio Ricardo Cruz, die op aangeven van Zlatan Ibrahimovic simpel de 1-0 kon binnentikken.

Ibrahimovic had direct na rust dé kans op 2-0 laten liggen. De geheel vrijgelaten oud-Ajacied kopte naast. De misser van de Zweedse spits bleef zonder gevolgen. Spartak, dat in Groep B een punt had veroverd uit de eerste drie duels, was niet bij machte de vroeg opgelopen achterstand ongedaan te maken.

De grote Russische druk resulteerde zeker in de tweede helft in meerdere dreigende situaties voor het Inter-doel. Maar het laatste beetje geluk ontbeerde bij Spartak. Zo schoot Roman Sjisjkin van afstand op de lat.

Spartak Moskou kan door de nederlaag de tweede ronde van de Champions League vrijwel zeker vergeten. De Russische ploeg moet zich richten op de derde plaats, die recht geeft op een Europees vervolg in de UEFA Cup.

Bekijk hier al onze video's