Jubileuminterland lonkt voor bekritiseerde Afellay

Reacties

Als Ibrahim Afellay dinsdag namens het Nederlands elftal in actie komt tegen Spanje, dan speelt hij zijn vijftigste interland. Hij kan de 45ste speler in de Oranje-historie worden die deze mijlpaal bereikt.

Jubileuminterland lonkt voor bekritiseerde Afellay

Zaterdag kreeg Afellay tegen Turkije de ondankbare taak toebedeeld om Arjen Robben te vervangen als rechsbuiten. Dat werd geen onverdeeld succes. Het optreden van Afellay werd openlijk bekritiseerd en al halverwege werd de 28-jarige technicus weer op het middenveld neergezet.

'Als rechtsbuiten werden er dingen van hem gevraagd die hij niet beheerst', oordeelde VI-analyticus Taco van den Velde over het optreden van Afellay, dat hem een 4 opleverde als rapportcijfer. 'Als hij de bal niet kan afschermen met zijn lichaam, zoals op de linkerflank, dan willen zijn dribbels nog wel eens in balverlies resulteren.'

Bondscoach Guus Hiddink nam zijn oogappel tegenover de NOS in bescherming. 'Je kunt hem niet vergelijken met iemand als Arjen Robben. Hij had het moeilijk doordat we tegen een muur speelden. Dat is echt verrekte lastig. Of hij veel balverlies leed? Dat weet ik niet, dat moet ik gaan nakijken.'

De kans is groot dat Hiddink ook in de oefeninterland tegen Spanje Afellay weer minuten gunt, waardoor hij het fraaie aantal van vijftig interlands bereikt. Afellay debuteerde in maart 2007 onder bondscoach Marco van Basten in het EK-kwalificatieduel met Slovenië (1-0 winst). De middenvelder van Olympiakos Piraeus maakte tot nu toe zes doelpunten in Oranje.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.