Jubileumduel wordt nachtmerrie voor schlemiel Walters

Jonathan Walters maakte een middag mee om heel snel te vergeten. De middenvelder van Stoke City was tegen Chelsea de grote schlemiel met twee eigen doelpunten én een gemiste strafschop (0-4).

Jubileumduel wordt nachtmerrie voor schlemiel Walters

Walters speelde zijn honderdste Premier League-duel, maar zal niet graag herinnerd worden aan zijn jubileum. Op slag van rust kopte hij de 0-1 achter zijn eigen doelman Asmir Begovic, terwijl hij ook onbedoeld voor de 0-2 zorgde. Daarmee was hij de derde speler in de historie van de Premier League die op deze manier in één wedstrijd in de fout ging.

Jamie Carragher kwam deze twijfelachtige eer voor het eerst toe, toen hij in september 1999 Manchester United in een zetel bracht. De 2-3 nederlaag was voor een groot deel te wijten aan de verdediger van Liverpool, die tot twee keer toe toenmalig doelman Sander Westerveld passeerde. Michael Proctor deed het in 2003 als Sunderland-speler tegen Charlton Athletic.

Walters had zijn dramatische prestatie vlak voor tijd nog enigszins goed kunnen maken toen hij een strafschop mocht nemen. Tot overmaat van ramp knalde hij het buitenkansje met een noodgang over de lat, waardoor het bij 0-4 bleef.

Daarnaast was Walters medeverantwoordelijk voor het beëindigen van een schitterende thuisreeks van Stoke City. Tegen Chelsea werd voor het eerst in bijna een jaar verloren in het eigen Britannia Stadium. De laatste thuisnederlaag in de Premier League dateerde van 4 februari 2012, toen Sunderland met 0-1 te sterk was.

Daarmee is de gifbeker nog niet leeg voor Walters. De 0-4 nederlaag tegen Chelsea betekende de grootste thuisnederlaag van Stoke in de historie van de Premier League. Vooralsnog was een 0-2 nederlaag de grootste verliespartij in eigen huis.

Daarnaast is Stoke de status van reuzendoder kwijt. In eigen huis was het sinds oktober 2010 negen wedstrijden ongeslagen tegen The Big Four. Manchester United was toentertijd de laatste topclub die Stoke wist te verslaan (1-2). (Robert Smid)

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's