Jubileum Van Persie zonder glans

Reacties

Robin van Persie (32) heeft zich met een invalbeurt tegen Kazachstan bij de Club van Honderd gevoegd. De aanvaller van Fenerbahçe werd door bondscoach Danny Blind in de 87ste minuut in het veld gebracht en dat betekende zijn honderdste duel in Oranje.

Jubileum Van Persie zonder glans

Van Persie begon op de bank, omdat Klaas-Jan Huntelaar in de spits en Anwar El Ghazi op de rechterflank in de basis startten in Astana. Ruim drie minuten voor het laatste fluitsignaal bracht Blind Van Persie in het veld als vervanger van Huntelaar. Die invalbeurt leverde hem een Gouden Schaal met inscriptie (de beloning voor honderd interlands) op. In de luttele minuten die de 32-jarige aanvaller gegund waren, kwam hij echter niet meer tot scoren.

Van Persie staat daardoor momenteel op 49 doelpunten in 100 optredens (zie voor de verdeling de eerste tabel) voor Oranje. Zijn laatste interlandgoal dateert van vorig jaar, toen hij op 16 november één keer trefzeker was tijdens de 6-0 zege op Letland. In zijn drie laatste interlands voor vanavond scoorde de voormalige aanvaller van Feyenoord, Arsenal en Manchester United niet.

DE CIJFERS VAN ROBIN VAN PERSIE IN ORANJE
Verband Duels Goals
EK-kwalificatie 20 12
EK-eindronde 7 3
Vriendschappelijk 35 15
WK-kwalificatie 21 13
WK-eindronde 17 6
Totaal 100 49

Met zijn honderdste interland voegt Van Persie zich bij een select gezelschap Oranje-internationals.  Recordinternational Edwin van der Sar (130 interlands), Wesley Sneijder (118), Frank de Boer (112), Rafael van der Vaart (109), Giovanni van Bronckhorst (106), Dirk Kuijt (104) en Phillip Cocu (101) staan wat het aantal caps betreft nu nog boven Van Persie.

Hoewel Van Persie dus een statistisch hoogtepunt mocht bijschrijven, zullen de komende dagen volledig in het teken staan van een mogelijke ontsnapping van Oranje. Om alsnog een ticket voor de play-offs om EK-deelname af te dwingen zal Turkije immers nog gepasseerd moeten worden. De Turken komen zaterdagavond nog in actie tegen Tsjechië. Alleen als Nederland drie punten inloopt op de Turken, behoort een EK komende zomer nog tot de mogelijkheid. Een gelijk aantal punten valt immers in het nadeel van Oranje uit vanwege een minder onderling resultaat.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.