Jubilerende Beugelsdijk kopt ADO naar felbegeerde zege

ADO Den Haag heeft zaterdag dankzij Tom Beugelsdijk eindelijk weer eens een overwinning geboekt. De rake kopbal van de verdediger, die zijn honderdste officiële wedstrijd speelde voor de Residentieclub, was voldoende voor een 1-0 winst op Willem II.

Het betekende de eerste zege voor ADO sinds de 1-2 bij Excelsior op 19 augustus. De ploeg van trainer Zeljko Petrovic zakte weg na een uitstekende seizoenstart en ging zes keer onderuit in acht wedstrijden.

Het duel met Willem II bood weinig vermaak in Den Haag. In de eerste helft kreeg Mike Havenaar al vroeg een kans op de 1-0, maar doelman Kostas Lamprou en de lat stonden in de weg. Even later kreeg Willem II aan de andere kant een grote kans. Bartholomew Ogbeche schoot een voorzet van Anouar Kali over het doel.

Na rust was ADO duidelijk de betere partij. De Hagenaars kwamen al snel op voorsprong toen Beugelsdijk een corner van Hector Hevel tegen de touwen kopte. De treffer van de cultheld bleek voldoende voor de zege, waardoor niemand in Den Haag het na afloop had over de magere 1-0 uitslag.

ADO kan na de zege op Willem II weer omhoog kijken op de ranglijst. De club uit de Hofstad stijgt naar de negende plaats en heeft veertien punten. Willem II blijft steken op tien punten en staat vijftiende, terwijl concurrenten Heracles Almelo en Go Ahead Eagles zondag nog spelen.