Jubilaris Vitesse heeft aartsrivaal NEC in het vizier

Reacties

Vitesse wordt zaterdagavond tegen Go Ahead Eagles de veertiende club in de Eredivisie-historie met duizend wedstrijden achter haar naam. De Arnhemmers kunnen bovendien dit seizoen aartsrivaal NEC voorbij op de ranglijst aller tijden van de hoogste afdeling van het betaald voetbal.

Jubilaris Vitesse heeft aartsrivaal NEC in het vizier

Voorafgaand aan dit seizoen stond de teller van Vitesse op 986 duels. Dertien clubs speelden meer wedstrijden in de Eredivisie: Ajax, PSV, Feyenoord,  Sparta Rotterdam, FC Twente, NAC Breda, FC Groningen, FC Utrecht, Roda JC, NEC, Willem II, AZ en MVV. Al die clubs hebben inmiddels minimaal 1.200 duels achter de rug.

Vitesse heeft dus beduidend minder Eredivisie-ervaring dan MVV (1.208) en NEC (1.292), maar de Arnhemmers presteren verhoudingsgewijs beduidend beter. De Limburgse Jupiler League-club moet de huidige nummer twaalf van Nederland qua punten al voor zich dulden, terwijl het gat met de gedegradeerde Nijmegenaren nog maar zestien punten bedraagt.

Met een overwinning op Go Ahead Eagles kan de ploeg van trainer Peter Bosz weer drie punten afsnoepen van de voorsprong van NEC, dat in de Jupiler League momenteel bovenaan staat. Voor Vitesse is het dus zaak snel te breken met de reeks van vier duels zonder zege, om zo met een voorsprong te beginnen aan volgend seizoen als NEC mogelijk weer terugkeert in de Eredivisie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.