Jubilaris Simeone blijft op speciale dag blamage met moeite bespaard

Reacties

Atlético Madrid heeft met moeite de tweede ronde van het toernooi om de Copa del Rey overleefd. Het nietige CD Arenteiro maakte het de Rojiblancos knap lastig.

Jubilaris Simeone blijft op speciale dag blamage met moeite bespaard
© Pro Shots
Arenteiro
Arenteiro
1 - 3
Atlético Madrid
Atlético Madrid

Voor Diego Simeone had het Copa del Rey-duel met CD Arenteiro een bijzondere betekenis. De 52-jarige Argentijn zat voor de zeshonderdste keer als trainer op de bank bij Atlético Madrid. Nog twaalf duels scheiden hem van het clubrecord, dat in handen is van Luis Aragonés.

Simeone, die in december 2011 aantrad bij de Rojiblancos, had ongetwijfeld een fijnere avond voorgesteld van zijn jubileum. Van de voorgaande 599 wedstrijden had hij er 350 gewonnen. Zege nummer 351 leek niet meer dan logisch met vierdeklasser Arenteiro als tegenstander.

Atlético had echter moeite om de tegenstander op de knieën te dwingen. Yannick Carrasco poetste de verrassende voorsprong van Arenteiro nog voor rust weg, maar de tweede Madrileense treffer liet erg lang op zich wachten.

Dat mocht ook Álvaro Morata zich aanrekenen. De Spaanse international miste na bijna een uur een strafschop. De treffer van Pablo Barrios een kwartier voor het einde behoedde Simeone voor een blamage op zijn jubileumavond, waarop Carrasco in de extra tijd aan alle onzekerheid een einde maakte.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.