Jubilaris Luis Enrique heeft Barça-record te pakken

Reacties

Luis Enrique heeft zondag met het succes bij Levante (0-2) een bijzonder record van Josep Guardiola geëvenaard. Als Barcelona-trainer is hij nu ook 28 duels op rij ongeslagen.

Jubilaris Luis Enrique heeft Barça-record te pakken

Veel glans had het honderdste duel van Luis Enrique als Barcelona-trainer niet. Een eigen doelpunt van David Navarro bleek echter het voorteken van de nederlaag van Levante, dat in de slotfase nog de 0-2 van Luis Suárez incasseerde.

'We hadden zo'n wedstrijd verwacht', zei Luis Enrique na afloop van de weinig verheffende pot. 'Ik ben tevreden met de houding van de spelers. We moesten vanaf de aftrap hard werken.'

Dankzij het succes heeft de oud-international van zijn honderd officiële duels er tachtig gewonnen, waarvan zestig in de Primera División. Als trainer van Barcelona moest hij slechts negen keer de tegenstander feliciteren, terwijl elf duels zonder winnaar bleven.

De overwinning op Levante betekende ook een evenaring van het clubrecord van Pep Guardiola, die in de periode september 2010 tot januari 2011 ook 28 duels op rij ongeslagen bleef met Barcelona. Real Betis maakte toen een einde aan de reeks.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.