Jubilaris Kaká helpt Seedorf aan ruime overwinning

AC Milan gaf thuis tegen Chievo Verona een uitstekend vervolg aan de midweekse zege op Fiorentina. De club van Clarence Seedorf won met 3-0 en evenaart daarmee zijn grootste competitiezege van het seizoen. Kaká, die zijn driehonderdste officiële duel voor Milan speelde, maakte twee goals.

Gesteund door de knappe zege op Fiorentina van woensdag begon AC Milan vol vertrouwen aan het treffen met laagvlieger Chievo Verona. Al na vier minuten kwamen de Rossoneri op voorsprong via Mario Balotelli, die met een volley doel trof na een voorzet van Daniele Bonera. In de 27ste minuut maakte Kaká er van dichtbij 2-0 van op aangeven van Keisuke Honda. Het was sowieso al een speciale avond voor Kaká, want hij speelde zijn driehonderdste wedstrijd voor Milan.

Er was dus al vroeg in het duel geen vuiltje aan de lucht voor Milan, waar Urby Emanuelson en Nigel de Jong in de basis begonnen. Ook in de tweede helft had Chievo niets in te brengen in het matig gevulde San Siro. Kaká onderstreepte de Milanese suprematie met een juweel van een doelpunt. In de 57ste minuut krulde hij de bal vanuit de hoek van het strafschopgebied in de verre kruising. In de blessuretijd miste Cyril Théréau een strafschop namens Verona.

Door de overwinning houdt Milan de plaatsen die rechtgeven op Europees voetbal enigszins in het zicht. De club stijgt van de twaalfde naar de achtste plaats en heeft zes punten minder dan nummer vijf Internazionale, dat een wedstrijd minder speelde. Chievo staat zestiende en heeft drie punten meer dan Livorno, dat onder de degradatiestreep staat.