Jozefzoon wijst RKC juiste weg tegen ADO Den Haag

Zonder zelf te scoren heeft Florian Jozefzoon RKC Waalwijk op weg geholpen naar een welkome 4-0 zege op ADO Den Haag, dat defensief niet thuis gaf in Brabant.

RKC Waalwijk kon een positief resultaat goed gebruiken. Door een beroerde reeks in 2013 – vier punten uit negen duels – was de gevarenzone angstig dichtbij gekomen. De ploeg van trainer Erwin Koeman heeft weer wat lucht met dank aan ADO Den Haag, dat de helpende hand bood in Waalwijk.

De wissels van ADO-trainer Maurice Steijn tijdens de rust vertelden het verhaal van de eerste helft, waarin zijn ploeg de punten uit zicht verloor. Tom Beugelsdijk en Dico Koppers mochten gaan douchen.

Beugelsdijk zal met weinig genoegen terugdenken aan zijn wedstrijd in Waalwijk. De centrale verdediger mocht de eerste twee treffers van RKC Waalwijk aanrekenen, waardoor Jozefzoon - de directe opponent van linksback Koppers – zich kon onderscheiden. In de tiende minuut verzuimde Beugelsdijk een lange bal van Ard van Peppen direct te verwerken, waardoor Jozefzoon de gelegenheid kreeg te profiteren. De aanvaller deed dat met verve. Hij stelde Mart Lieder in de gelegenheid de score te openen.

Kort voor rust was Jozefzoon weer de aangever. Daaraan ging weer een fout van Beugelsdijk vooraf. De verdediger van ADO verkeek zich volkomen op een dieptepass op Jozefzoon, die daarna tot zijn genoegen zag hoe zijn voorzet door Vito Wormgoor in eigen doel werd gewerkt.

RKC Waalwijk kon de kleedkamer opzoeken met een ongekende luxe van een 3-0 voorsprong doordat in de blessuretijd van de eerste helft Robert Braber raak kopte nadat een voorzet van Jozefzoon via een knie van Kenneth Omeruo voor zijn hoofd terecht was gekomen.

ADO Den Haag probeerde de wedstrijd nog een positieve draai te geven. Maar het bleef bij mislukte pogingen van onder anderen Charlton Vicento en invaller Santi Kolk. De Haagse ploeg verzuimde daarmee de zevende plaats te heroveren op SC Heerenveen. Henrico Drost voegde er vlak voor het einde van de wedstrijd nog een vierde Waalwijkse treffer aan toe.

Ondanks de zege blijft RKC in de gevarenzone bivakkeren, maar het gat naar de gevreesde zestiende plaats van Roda JC Kerkrade is gegroeid tot drie punten.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.