Jozefzoon maakt verschil bij Derby, El Ghazi en Pieters redden de eer

Florian Jozefzoon heeft zaterdag zijn eerste competitiegoal laten aantekenen namens Derby County. Het was meteen een kapitale treffer, want daardoor wonnen de bezoekers in het Championship bij het Hull City van Jordy de Wijs.

Hull City
Hull City
1 - 2
Derby County

Jozefzoon sloeg in de 88ste minuut toe en bezorgde Derby County daarmee een 1-2 zege. Dankzij een benutte strafschop van Martyn Waghorn waren de bezoekers halverwege de eerste helft op een 0-1 voorsprong gekomen. Todd Kane herstelde in de 53ste minuut het evenwicht, maar Jozefzoon had het laatste woord. De Wijs deed de hele wedstrijd mee.

Opmerkelijk genoeg was de voormalig speler van onder meer PSV midweeks ook al eenmaal trefzeker in het League Cup-duel bij Hull City (0-4 winst). Derby County-manager Frank Lampard ruimde niet alleen voor Jozefzoon, maar ook voor ex-Vitesse-speler Mason Mount een basisplaats in. Derby County staat vierde in het Championship.

Sheffield United
4 - 1
Aston Villa
Aston Villa

Anwar El Ghazi maakte namens Aston Villa zijn eerste treffer. Het was er eentje voor de statistieken, want Sheffield United rekende met liefst 4-1 af met de Europa Cup I-winnaar van 1982. De defensie van Sheffield United was in de 61ste minuut bij een stand van 4-0 de huurling van Lille even uit het oog verloren, waarna El Ghazi van een meter of tien afrondde.

West Bromwich Albion
2 - 1
Stoke City
Stoke City

Het duel der Premier League-degradanten tussen West Bromwich Albion en Stoke City werd met 2-1 gewonnen door de thuisclub. Diep in de blessuretijd maakte Erik Pieters nog de aansluitingstreffer namens de bezoekers. De verdediger schoot heerlijk raak.

Na zes speelrondes in het Championship gaan Leeds United en Middlesbrough aan de leiding met veertien punten. Deze clubs speelden vrijdagavond tegen elkaar doelpuntloos gelijk.