Jovetic redt Inter in slotminuut, kansloos verlies Lazio

De Serie A kent na de tweede speelronde vijf clubs die nog geen misstap hebben begaan. Internazionale ging er na een late treffer van Stevan Jovetic met de volle buit vandoor op bezoek bij promovendus Carpi, terwijl Chievo Verona afgetekend met 4-0 won van het Nederlands getinte Lazio.

Napoli – Sampdoria 2-2
Gonzalo Higuaín toonde zich bij Napoli voor rust de man in vorm. De Argentijnse spits nam twee doelpunten voor zijn rekening en verschafte de ploeg uit Napels daarmee een heerlijke uitgangspositie. De ploeg werd echter na de pauze verrast door Eder, die in de 57ste minuut een strafschop benutte en twee minuten later de 2-2 op het scorebord schoot.

Daardoor bleef de eerste competitiezege onder trainer Maurizio Sarri, die de naar Real Madrid vertrokken Rafael Benítez verving, ook in de tweede speelronde uit. Bij de seizoenstart bleek Sassuolo met 2-1 te sterk voor de nummer vijf van vorig seizoen.

Chievo Verona – Lazio 4-0
De thuisploeg maakte in de eerste 45 minuten al een einde aan alle illusies van de bezoekers uit Rome door drie keer te scoren. Chievo kwam via Riccardo Meggiorini, Alberto Paloschi en Valter Birsa aan de treffers. De bezoekende ploeg van trainer Stefano Pioli, die de Nederlanders Stefan de Vrij en Ricardo Kishna de gehele wedstrijd liet spelen, had geen antwoord op de wervelende eerste helft en kon niets anders dan de thuisclub ook in de tweede helft laten uitrazen.

Valter Birsa viert zijn treffer tegen Lazio uitbundig.

Paloschi verdubbelde zijn eigen productie nog in de 68ste minuut en tekende daarmee voor de 4-0 eindstand. Zo ging Lazio voor de eerste keer deze competitie onderuit. Edson Braafheid en Wesley Hoedt bleven de gehele wedstrijd op de bank.

Atalanta Bergamo – Frosinone 2-0
Met Marten de Roon in de basiself boekte Atalanta een terechte overwinning op promovendus Frosinone. De ploeg die dit seizoen debuteert op het hoogste Italiaanse niveau kwam in de 21ste minuut door een doelpunt van Guglielmo Stendardo op een 1-0 achterstand. Negen minuten eerder had zijn ploeggenoot Mauricio Pinilla nagelaten de score te openen. De thuisploeg kreeg een penalty toebedeeld na een overtreding van Leonardo Blanchard, maar de Chileen faalde vanaf elf meter. Alejandro Darío Gómez zorgde er nog wel voor dat de thuisploeg twee doelpunten aan het totaal mocht toevoegen. Hij verdubbelde de score zo'n twintig minuten voor tijd en maakte daarmee een einde aan de hoop van de bezoekers op een stiekeme gelijkmaker.

Carpi – Internazionale 1-2
De andere debutant in de Serie A, Carpi, weerde zich kranig tegen Internazionale. De roemrijke Milanese club peurde met pijn en moeite toch nog drie punten uit het bezoek aan de promovendus door een late treffer van Stevan Jovetic. De Montenegrijn had zijn ploeg voor rust ook al op voorsprong gezet, maar zag dat Antonio Di Gaudio zijn team in de 81ste minuut langszij bracht.

Jovetic zorgde acht minuten later echter met een benutte strafschop ervoor dat Inter alsnog met de volle buit ervandoor ging. Door de late treffer van de spits zijn er nu vijf ploegen zonder misstap in de Serie A. Het team van trainer Roberto Mancini hield net als Chievo Verona, Torino, Sassuolo en Palermo zes punten over aan de eerste twee competitiewedstrijden.