Jovetic leidt Fiorentina langs Liverpool

Olympique Lyon is de Champions League uitstekend begonnen door in Groep E zijn eerste twee duels te winnen. Fiorentina achterhaalde Liverpool door het onderlinge duel in Italië te winnen.

Fiorentina-Liverpool 2-0De negentienjarige Stevan Jovetic (foto) was de blikvanger bij Fiorentina, dat een uitstekende eerste helft speelde tegen een matig Liverpool. De Montenegrijn begon in de basis in plaats van de geschorste Allberto Gilardino en nam beide treffers van de Italiaanse club voor zijn rekening.

Bij de 1-0 ontsnapte Jovetic na een steekpass van Cristiano Zanetti ternauwernood aan de buitenspelval en passeerde hij vervolgens simpel de uitkomende doelman José Manuel Reina. De Spaanse keeper was in de 37ste minuut opnieuw geklopt toen Jovetic een schot van Juan Manuel Vargas van richting veranderde.

Liverpool kwam in de tweede helft wel beter voor de dag, maar de Engelsen hadden geen enkel zicht op een positief resultaat. Ook de ingevallen Ryan Babel kon geen verandering aanbrengen in de score, zoals Dirk Kuijt eveneens vrijwel onzichtbaar bleef.

Debreceni VSC-Olympique Lyon 0-4Debreceni was de Champions League nog begonnen met een nipte 1-0 nederlaag bij Liverpool, maar de Hongaren hadden tegen Lyon geen enkele kans. Miralem Pjanic was met een doelpunt en twee assist erg belangrijk voor de Fransen. De Bosniër bezorgde in de derde minuut uit een hoekschop de bal bij Kim Källström, die de 0-1 binnen knalde.

Pjanic maakte er in de dertiende minuut uit een vrije trap zelf 0-2 van. Sidney Govou kopte nog in de eerste helft de 0-3 binnen uit een hoekschop van Pjanic. Batefimbi Gomis bepaalde de eindstand op 0-4.