Jorginho is met late gemiste strafschop grote schlemiel bij Italië

Reacties

Italië is nog niet zeker van directe kwalificatie voor het WK. Het team van bondscoach Roberto Mancini bleef vrijdag steken op een gelijkspel tegen Zwitserland, waardoor beide landen nu vijftien punten hebben. Jorginho miste in de negentigste minuut een strafschop.

Jorginho is met late gemiste strafschop grote schlemiel bij Italië
© Pro Shots
Italië
Italië
1 - 1
Zwitserland
Zwitserland

Italië gaat maandag op bezoek bij Noord-Ierland, terwijl runner-up Zwitserland het in eigen huis opneemt tegen Bulgarije. Mancini en co zullen gezien de late misser van Jorginho ontevreden zijn over een punt, maar keken al wel vroeg tegen een achterstand aan. Na elf minuten openden de Alpenbewoners immers al de score in Stadio Olimpico: Silvan Widmer vuurde schitterend raak na een fraaie counter en dito sprint en assist van Noah Okafor.

Xherdan Shaqiri, Okafor en Fabian Schär kregen hierna kansen om Zwitserland aan een dubbele voorsprong te helpen, maar slaagden er niet in doelman Gianluigi Donnarumma te verschalken. Italië kwam hierna, na 36 minuten, op gelijke hoogte: na een ingestudeerde vrije trap krulde Lorenzo Insigne de bal voor het doel, tastte Yann Sommer volledig mis en kopte Giovanni Di Lorenzo raak. 

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

In het eerste kwart van de tweede helft domineerde Italië het balbezit, zonder serieus gevaar te stichten. Zwitserland plooide terug en kwam evenmin tot kansen. Pas in het laatste kwartier kwam de wedstrijd weer tot ontbranding. Sommer voorkwam met een goede redding een eigen doelpunt van Kastriot Imeri, een inzet van Domenico Berardi werd geblokt door Widmer en Federico Chiesa krulde over.

In de absolute slotfase kreeg Italië nog een gouden gelegenheid op de winnende treffer. Linksback Ulisses Garcia veroorzaakte een strafschop door Berardi in de rug te duwen en Jorginho schoot de toegekende penalty vervolgens over. Diep in blessuretijd kreeg ook Zwitserland nog een kans: een inzet van Andi Zeqiri werd voor de doellijn weggeschoten door Bonucci.

WK Kwalificatie Europa

Stand Groep C WK Kwalificatie Europa 2022 Qatar

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Zwitserland
8
5
3
0
15-2
+13
18
2
Italië
8
4
4
0
13-2
+11
16
3
Noord-Ierland
8
2
3
3
6-7
-1
9
4
Bulgarije
8
2
2
4
6-14
-8
8
5
Litouwen
8
1
0
7
4-19
-15
3
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.