Jørgensen neemt tegen Vitesse plaats van Bruma in

Mathias Zanka Jørgensen krijgt tegen een onveranderd Vitesse weer de kans zich te bewijzen als centrale verdediger bij PSV.

Jørgensen neemt tegen Vitesse plaats van Bruma in

PSV-trainer Phillip Cocu moest door de schorsing van Jeffrey Bruma op zoek naar een partner voor Karim Rekik en kwam daarbij terecht bij Jørgensen. De Deense verdediger heeft in Eindhovense dienst de twijfel over zijn kwaliteiten nog niet kunnen wegnemen.

Jørgensen is een van de drie aanpassingen die Cocu doorvoerde in vergelijking met de 3-1 nederlaag bij Feyenoord. De oud-international kiest in de voorhoede voor Luciano Narsingh en Jürgen Locadia in plaats van Zakaria Bakkali en Florian Jozefzoon, die vorige week een basisplaats hadden.

Cocu heeft daarnaast de nodige ervaring achter hand, want naast hem op de bank zitten Ola Toivonen en Ji-Sung Park. De twee middenvelders zijn hersteld van respectievelijk een lies- en een enkelblessure.  

Vitesse-trainer Peter Bosz zag geen aanleiding zijn ploeg aan te passen. De coach zette daarom dezelfde elf namen op het wedstrijdformulier als tegen SC Cambuur, dat vorige week met 3-0 onderuit ging in Arnhem.

Opstellingen:
PSV: Zoet; Arias, Rekik, Zanka, Tamata; Hiljemark, Schaars, Maher; Narsingh, Locadia en Depay.
Vitesse: Velthuizen; Leerdam, Kashia, Van der Heijden, Van Aanholt; Pröpper, Vejinovic, Atsu; Ibarra, Havenaar, Piazon.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen